Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:09 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jose Manuel Barroso - Cred că România ar îmbunătăţi securitatea Europei

ro

29 Jan, 2016 23:56 723 Marime text
 
Fostul președinte al Comisiei Europene José Manuel Barroso consideră că România ar trebui să fie membră a spațiului Schengen.
 
„Când eram la conducerea Comisiei, deja spuneam că România era pregătită să devină membru Schengen, am spus-o inclusiv la Consiliul European, în fața tuturor liderilor Uniunii Europene. (...) Astfel, nu văd niciun motiv să-mi schimb opinia de atunci, desigur, însă, nu am acum cele mai noi informații despre situație, dar mie mi se pare că România ar trebui să fie un membru Schengen. Cred că ar îmbunătăți, nu afecta, securitatea Europei", a afirmat Barroso astăzi.
 
De asemenea, a punctat că și-ar dori ca România să fie primită cât mai repede în Schengen, scrie Agerpres. „Vreau să fiu foarte sincer, înțeleg de asemenea că dată fiind înfruntarea provocărilor actuale privind refugiații, migrația ilegală, guvernele Uniunii Europene probabil sunt acum mai prudente sau reticente în această privință. Aceasta este analiza mea, opinia mea, dar cu toată sinceritatea nu pot vorbi de o dată exactă. Îmi doresc să fie mai devreme și nu mai târziu, pentru că știu că este o aspirație a multora din România", a mai spus Barroso.
 
Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii