Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expoziţia „Biblia Sacra“, a lui Salvador Dali va fi deschisă astăzi, la Muzeul de Artă

ro

27 Apr, 2016 14:54 3453 Marime text
 
Muzeul de Artă Constanţa organizează, astăzi, la ora 17.00, expoziţia „Biblia Sacra“, a lui Salvador Dali. Expoziţia va cuprinde lucrări de litografie şi grafică ale celebrului artist spaniol, inspirate din Sfânta Scriptură. Prin expozitia de artă „Dali-Bible” se oferă una dintre cheile de înțelegere a operei lui Dali, exponent important al mișcării suprarealiste.

Cele 40 de lucrări de grafică prin care artistul pătrunde în lumea Vechiului și Noului Testament ilustrează o direcție de investigare mai puțin cunoscută a artistului: cea religioasă. Viziunea sa asupra tematicii abordate este una profund personală. Dali descrie prin viziuni enigmatice o serie de evenimente și personaje prin care încearcă să se „conecteze” la universul biblic.

De-a lungul timpului, evenimentele creștine au fost ilustrate de  o mutitudine de artiști, fiecare în epoca sa și în stilul său. Încercarea de a reda aceste aspecte într-un limbaj suprarealist este îndrazneață, dacă nu chiar riscantă.

În cele 40 de lucrări create în perioada 1964-1969, Dali utilizează o tehnica prin care combină  acuarela, creta colorată și desenul, realizând o serie de imagini profund expresive la nivelul cromaticii și compoziției.

Vernisajul va fi însoțit de un moment de muzică sacră.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii