Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elev de la Seminarul Teologic mort după ce a fost plimbat prin trei spitale

ro

21 Feb, 2018 19:29 1289 Marime text
Tragedie la seminarul teologic din Vânători-Neamţ, unde un elev de 15 ani a murit brusc din cauza unei răceli. Adolescentul a fost trimis la trei spitale într-o singură zi, dar în zadar. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el, informează RomaniaTV.net. 
 
Marius avea 15 ani şi era elev în anul II, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Veniamin Costachi", Vânători-Neamţ. De câteva zile era răcit, iar duminică le-a spus colegilor din internat că se sinte tot mai rău. I-au făcut ceai şi i-au dat medicamente.
 
Luni dimineață, starea băiatului s-a agravat. Iar profesorul de pictură, care îi era și diriginte, l-ar fi întrebat dacă nu vrea sa meargă la spital. Elevul ar fi refuzat, preferând să cheme o rudă să-l ia acasă, în comuna Farcasa, aflată la 60 de km distanță.
 
Când a ajuns acasă, Marius abia se mai ţinea pe picioare. Nu a reuşit să meargă nici până la dispensar, aşa că femeia a chemat medicul de familie. Odată ajuns la tânăr, medicul de familie a chemat imediat salvarea să îl ducă la spital.
 
Prima unitate spitalicească la care a ajuns băiatul a fost cel de la Bicaz. Pentru că starea sa era foarte gravă a fost trimis către Spitalul Județean de unde a fost luată decizia direcționării pacientului către Spitalul de Pediatrie din Iași, 
 

"Copilul a ajuns la noi în jur de ora 00.00 şi a decedat la ora 2.42. Un stop cardio-respirator cu manevre de resuscitare ineficiente. Din start, este un caz medico-legal, care va fi văzut de Medicina Legală. Asta este procedura normală, corectă. Este dramatic pentru că s-a produs acest lucru pe care nu-l aşteptăm şi nu-l dorim niciodată, dar mai mult de atât nu am ce să vă spun", a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtător de cuvânt al Spitalului „Sf. Maria" din Iaşi.

 
Cazul este şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), care aşteaptă rezultatele autopsiei pentru a vedea dacă se impune demararea vreunei anchete.

Sursa: RomaniaTV.net. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii