Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul judeţean PDL Mihai Petre “Referendumul împotriva desfiinţării judeţului Constanţa este lovit de nulitate!”

ro

07 Nov, 2011 02:10 1362 Marime text

"Prelungirea termenului de desfăşurare a referendumului de astăzi este una dintre cele mai grosolane fapte puse în scenă de alianţa PSD-PNL în judeţul Constanţa.

Hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean este eminamente politică, aceasta fiind luată cu 4 voturi pentru (reprezentanţii PSD-PNL) şi un vot împotrivă, cel al preşedintelui BEC, judecătoarea Claudia Ionela Bojin.

Votul împotrivă al unui judecător demonstrează ilegalitatea evidentă a Hotărârii finale a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean care a provocat haos în secţiile de votare din judeţul Constanţa.

Este cât se poate de evident că majoritatea PSD-PNL din Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean a executat ordinul transmis de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de prezenţă 50 la sută plus 1, cu sfidarea prevederilor articolului 34, din Legea 3/2000 privind organizarea și desfășurarea referendumului: "Scrutinul se va deschide la ora 8,00 si se va încheia la ora 20,00".

Prelungirea cu o oră peste termenul legal menţionat mai sus scoate în afara legii întregul proces electoral derulat în cursul acestei zile. Ca atare, consider că orice rezultat al referendumului desfăşurat astăzi este lovit de nulitate.

Mai mult decât atât, prelungirea nelegală şi intempestivă a orei de închidere a urnelor, recunoscută inclusiv de Nicuşor Constantinescu drept decisivă pentru rezultatul final, relevă faptul că la ora 20.00 prezența la vot se situa sub 50% plus unu.

Cascada de abuzuri şi ilegalităţi înregistrate în cursul acestei zile, care a culminat cu această neregulă grosolană, nu face decât să susţină necesitatea reorganizării teritoriale, sinonimă cu dispariția scaunului de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în speţă, cel al lui Nicuşor Constantinescu.

La finalul acestei zile, în lumina Hotărârii nelegale a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean, se pune întrebarea: cine decontează irosirea celor 20 de miliarde de lei?"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii