Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare cod roșu de inundații în România. Vizate râuri din județele Botoșani și Iași

ro

06 Jun, 2019 22:17 1573 Marime text
Hidrologii au emis în această seară o atenționare cod roșu de inundații valabilă în intervalul 06.06.2019 ora 22:10 – 07.06.2019 ora 09:00. 

Potrivit INHGA, ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Miletin – bazin aval S.H. Nicolae Bălcescu, Jijioara (afluent al Jijiei),  județele: Botoșani și Iași.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe râurile din bazinele hidrografice:  Miletin – afluenții de stânga aferenți sectorului aval Ac. Câmpeni.

„În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră" - au transmis hidrologii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii