Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoral TV Un constănțean pasionat de mașinile de epocă

ro

17 Feb, 2014 14:39 6126 Marime text
Hobby-urile nu sunt întotdeauna la îndemână pentru toți. O demonstrează Dumitru Chirea, un constănțean care colecționează ... mașini. Pasiunea devine cu atât mai scumpă cu cât nu achiziționează orice tip de autovehicul, ci doar de epocă. Dumitru Chirea deține în colecția sa un număr de peste 60 de mașini. Cele mai dragi îi sunt mașinile americane care au devenit un microb de care nu mai poate scăpa. Privirile admirative nu îi sunt deloc străine.
 
“În colecție am în total 60 de mașini la ora actuală, mașini clasice și mașini din anii noștri. În mare parte sunt mașini clasice, iar pasiunea mea este pentru mașinile americane”, a declarat Dumitru Chirea.
 
El achiziționează mașini din toată lumea. Printre multitudinea de autovehicule are în colecție și câteva mici vedete. Printre acestea se numără mașina deținută de marele actor român, Grigore Vasiliu Birlic. El deține și actul de vânzare cumpărare - original al mașinii, semnat chiar de actor. Mașina a fost achiziționată de la un alt colecționar din București.
 
“Este o mașină vedetă [...] este vorba despre un Ford Costumline, este an de fabricație 1956 și aș putea spune că este o foarte mare vedetă, pentru că a fost mașina marelui comedian român Grigore Vasiliu Birlic”, a mai spus Dumitru Chirea.
 
Un alt autovehicul vedetă este un Pontiac Trans Am care a fost fabricat în anul 1987. O mașină similară a fost folosită în filmul ,,Dark Knight” și a fost condusă de actorul David Hasselhoff. De departe cea mai valoroasă mașină din colecția sa este un Cadillac din anul 1975. Mașini similiare au fost conduse de președinții americani Gerald Ford și Jimmy Carter. Dotările unui astfel de autovehicul îi fac invidioși și pe posesorii de mașini moderne. Dumitru Chirea se declară de-a dreptul fascinat de confortul mașinilor americane. Un alt element care i-a captat atenția au fost dotările din acele timpuri, despre care europenii nici nu aveau habar că există. Cu siguranță că acest hobby nu este pentru toți. O astfel de mașină ajunge la câteva zecii de mii de euro iar piesele sunt și ele foarte scumpe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pt ca tu esti un prost 15 Apr, 2014 03:21 si inainte sa sari cu gura ca ...., afla ca masinile de epoca sunt scutite de impozit
  • am auzit ca nu plateste impozit la spit -de ce?dna ce face? 17 Feb, 2014 15:48 de ce eu platesc impozit si grecul asta nu?