Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recent instalat în fotoliul de primar Dorel Alexandru dă startul lucrărilor de canalizare în comuna Rasova

ro

12 Jun, 2014 00:00 2342 Marime text
Noul primar al comunei Rasova, Dorel Alexandru, este pus pe fapte mari. În doar câteva zile, lucrările la reţeaua de canalizare vor fi demarate, întrucât investiţia este una care nu mai suportă amânare, după cum spun atât locuitorii, cât şi liderii administraţiei locale a comunei constănţene. „Am amânat puţin termenul de începere a lucrărilor întrucât era toată agitaţia cu alegerile. Însă acum, că lucrurile s-au aşezat, investiţia trebuie să înceapă“, a declarat recent-numitul primar al comunei Rasova. Dorel Alexandru a fost ales de peste jumătate dintre locuitorii comunei pe data de 25 mai, atunci când scrutinul local s-a disputat în paralel cu cel europarlamentar. Gospodarul-şef a declarat că, până în 2017, situaţia localităţii în fruntea căreia se află se va schimba odată cu demararea lucrărilor la reţeaua de canalizare. Alexandru Dorel a subliniat că proiectul, deşi iniţiat încă din 2009, a reuşit să obţină finanţare de la Fondul de Mediu abia anul acesta.

Valoarea investiţiilor se ridică la aproximativ 1.400.000 de euro. „Începusem de o vreme demersurile pentru începerea lucrărilor la reţeaua de canalizare şi la staţia de epurare de la Rasova, lucrare pe care o va realiza firma din Năvodari care a câştigat licitaţia. Este necesară o asemenea investiţie, mai ales că suntem o ţară europeană şi trebuie să ne aliniem normelor uniunii. Mai mult decât atât, investiţia reprezintă o necesitate pentru localnici şi consider că, odată cu realizarea acestui proiect, agenţii economici şi investitorii vor fi atraşi să-şi deschidă afaceri în comună şi astfel să creeze noi locuri de muncă. Acest lucru ar mări, automat, veniturile la bugetul local”, a declarat gospodarul-şef, Dorel Alexandru.

Potrivit liderului administraţiei publice locale, instalaţia se va întinde pe o lungime de 11 kilometri, iar beneficiarii vor fi aproximativ trei sferturi dintre gospodăriile din Rasova. „Oricât ne-am dori, nu toţi oamenii vor avea canalizare, întrucât unele locuinţe sunt poziţionate în nişte zone greu accesibile, pe deal, şi nu putem, în momentul actual, să ajungem până acolo”, a afirmat Dorel Alexandru. După demararea lucrărilor, muncitorii vor avea de lucru până în 2017, când, potrivit termenului impus în contract, va fi finalizată reţeaua de canalizare. Primarul a declarat, de asemenea, că zilele acestea aşteaptă ca Judecătoria Medgidia să semneze şi să emită numirea sa oficială în funcţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii