Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările la centrul social avansează Primarul din Nicolae Bălcescu vrea să îi înveţe o meserie pe elevii de liceu (galerie foto)

ro

04 Feb, 2016 00:00 2651 Marime text


Lipsa banilor, zecile de hârtii necesare şi sezonul rece reprezintă obstacole ce stau în calea dezvoltării administraţiilor locale. Sunt piedici care blochează şi unele proiecte menite să dezvolte şi să înfrumuseţeze comuna constănţeană Nicolae Bălcescu.
 

Astfel, vremea rea ţine pe loc proiectul privind construirea unui nou cimitir. Acesta se va întinde pe o suprafaţă de două hectare, iar  lucrările sunt finalizate în proporţie de 80%. „Din păcate, constructorii nu pot continua lucrările din cauza vremii. Terenul este umed, iar muncitorii se împotmolesc în noroi“, a spus gospodarul-şef al comunei, Viorel Bălan.

 
În atenţia administraţiei publice locale se află şi instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună, însă acest proiect nu va fi încă demarat, din cauza documentaţiei stufoase. Imediat ce toate actele necesare vor fi gata pentru depunerea proiectului, administraţia locală va solicita, odată cu înaintarea dosarului spre evaluare, cel mai probabil, în luna martie, nu mai puţin de un milion şi jumătate de euro. Primarul speră ca din aceşti bani să poată fi construită şi o staţie de epurare în comună. 


 
Un proiect de suflet al autorităţii publice locale care, de data aceasta, se derulează în prezent, este construirea unui centru social destinat copiilor din comună care provin din familii fără posibilităţi materi Un proiect de suflet al autorităţii publice locale care se derulează însă este construirea unui centru social destinat copiilor din comună care provin din familii fără posibilităţi materiale.
 

„Ne punem toată speranţa ca, în toamnă, să finalizăm centrul social dedicat copiilor fără posibilităţi materiale. Investiţia se ridică la aproximativ 200.000 de lei, bani care provin atât de la bugetul local, cât şi de la sponsori. Suntem nerăbdători să finalizăm acest proiect. Se lucrează deja la acoperiş. Se montează tabla, după care urmează finisajele interioare şi plafonul, desigur“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan. Centrul pentru copii va purta numele Sfântului Pantelimon.

 
Autoritatea publică locală va mai construi, în acest an, tot din fonduri proprii, un atelier de lucru în incinta Liceului Tehnologic „I.C. Brătianu“ din localitatea Nicolae Bălcescu. Investiţia de 100.000 de lei ar urma să fie folosită drept laborator pentru activităţile practice ale elevilor unităţii de învăţământ preuniversitar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii