Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro Decontarea cheltuielilor pentru alegerile locale ajunge pe mâna procurorilor

ro

04 Oct, 2016 12:40 5613 Marime text
La alegerile locale din acest an statul român a finanțat campania electorală. Partidele și candidații independenți aveau dreptul să angajeze cheltuieli, iar după alegeri ei veneau la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) să le fie decontate sumele respective. Numai că SURPRIZĂ. Nici un partid nu a cerut să îi fie rambursați banii integral sau nu are acte pentru a le putea fi rambursați în totalitate. Acum totul riscă să ajungă pe mâna procurorilor, spun jurnaliştii de la stiripesurse.ro.

„Niciun partid nu va deconta toţi banii cheltuiţi la locale“ Toma Costreie, directorul echipei de control al AEP, a dezvăluit că unele cheltuieli din campania pentru alegerile locale vor ajunge pe masa procurorilor.

Acesta susține că aceste controale sunt aproape finalizate, dar că sunt mari probleme la anumite tranzacții.

„Am terminat controlul, iar acum suntem la simple corecturi. Verificăm dacă o tranzacţie este reală sau nu. Avem situaţii în care, din facturi, rezultă că 10 plus 20 dă 40. Există cazuri  în care ne vom adresa organelor de cercetare penală. Sunt unii care forţează legea la limită“, a spus Costreie.

Articolul poate fi citit integral pe stiripesurse.ro.

Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii