Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiripesurse.ro PNL se desparte de preşedintele Iohannis. Codul Fiscal trebuie susţinut în continuare

ro

17 Jul, 2015 14:25 1923 Marime text
Prim-vicepresedintele Ludovic Orban a declarat pentru stiripesure.ro ca PNL trebuie sa sustina in continuare Codul Fiscal, insa Guvernul trebuie la randul sau sa prezinte masurile care vor completa acest Cod si vor permite Romaniei sa isi respecte angajamentele in contextul relaxarii fiscale, informează ştiripesurse.ro.

In fond, din acest punct de vedere sunt de acord cu presedintele:

"Este dreptul constitutional al presedintelui de a retrimite orice proiect de lege la Parlament. Inteleg ingrijorarile presedintelui privitoare la obiectivele fiscal-bugetare asumate de Romania prin tratatul de convergenta si prin strategia fiscal-bugetara adoptata pe 2015-2018. De asemenea evidentiez faptul ca desi Guvernul a promis, nu a prezentat setul de masuri obligatorii aferente acestui Cod Fiscal, care aduce o relaxare fiscala importanta, set de masuri care ar garanta faptul ca aplicarea acestui Cod Fiscla nu va duce la derapaje in ceea ce priveste tinta de deficit bugetar.

Consider ca pozitia pe care a avut-o PNL de a vota in favoarea Codului Fiscal, la care de altfel a si contribuit in cursul dezbaterii si prin amendamentele pe care le-a formulat, este o pozitie corecta si consider ca PNL trebuie sa sprijine in continuare acest Cod Fiscal care este absolut necesar, indispensabil pentru a pune bazele unei cresteri economice rapide pe termen mediu si lung", a declarat Ludovic Orban.

Intrebat insa daca PNL va aduce modificari Codului sau daca el va fi retrimis presedintelui in forma actuala, Ludovic Orban lasa de inteles ca va sustine in continuare Codul Fiscal in forma sa actuala.

"Consider ca PNL trebuie sa sustina in continuare Codul Fiscal, pentru ca de cand l-am votat si pana astazi nu s-a petrecut in continuare nimic. De asemenea atrag atentia din nou Guvernului ca este obligat sa prezinte public planul de masuri aferente intrarii in vigoare acestui Cod Fiscal pentru a garanta ca nu se vor crea deficite bugetare peste prevederile convenite in diferitele acte normative care sunt in vigoare sau tratate la care Romania este parte", a mai spus Orban.
Integral pe ştiripesurse.ro.
Sursa: ştiripesurse.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii