Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un oficial federal cu 5 dan aikido conduce stagiul naţional de la Constanţa

ro

22 Jun, 2013 00:00 1846 Marime text
La Constanţa este în desfăşurare, până pe 23 iunie, stagiul național de aikido (Minazuki Seminar - Seminarul Verii), organizat de Aikikai Constanța și Fundația Română de Aikido Aikikai (FRAA). Stagiul este condus de Sensei Iulian Perpelici 5 dan aikido (Aikikai Hombu Dojo - Japonia), preşedintele Comisiei Tehnice de Examinare a FRAA. La stagiu participă peste 100 de practicanți de aikido din toată țara.
Fundația Română de Aikido Aikikai este singura organizație de aikido din România membră a Federației Internaționale de Aikido, organizație afiliată la Sport Accord - organism ce reunește 109 federații internaționale olimpice şi neolimpice. Practicanții de aikido nu organizează și nu participă la competiții, însă cu diverse ocazii efectuează numerose demonstrații pentru popularizarea acestei arte marțiale, un eveniment notabil fiind acela că, în octombrie 2013, cu ocazia desfășurării la Sankt Petersburg a World Combat Games, eveniment organizat de Sport Accord, vor participa pentru prima oară cu o demonstrație de aikido şi doi practicanți români din cadrul FRAA.

„Aikikai Constanța este principalul dojo de aikido din judeţul Constanța și locul de unde s-au dezvoltat toate celelalte dojouri de aikido din Eforie, Mangalia, Murfatlar și Năvodari”, a declarat Ion State, instructor aikido.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii