Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Trebuie să aducem cel puţin 15 jucători“ FC Farul a pierdut şi amicalul cu formaţia de Liga a IV-a FC Delta Dobrogea (galerie foto)

ro

22 May, 2014 00:00 5044 Marime text
Înfrângerile se ţin scai de „marinari“, atât în meciurile oficiale, cât şi în cele de verificare. Ieri, jucătorii care au mai rămas la prima echipă, plus mulţi juniori au cedat în disputa cu elevii lui Iftodi şi Gache

FC Farul a pierdut cu 1-2 (1-2) meciul amical disputat, ieri, pe terenul secund din complexul sportiv propriu, contra echipei din Liga a IV-a a judeţului Tulcea FC Delta Dobrogea. Oaspeţii, care sunt antrenaţi de Daniel Iftodi, Constantin Gache fiind director tehnic, au condus cu 2-0, după reuşitele lui Butoi (19) şi Lisandru (25), Farul reducând din diferenţă prin Igiroşanu (39).

În condiţiile în care unii jucători sunt accidentaţi, iar cu alţii, clubul a încheiat conturile, antrenorul Farului, Ştefan Nanu, a folosit în amicalul de ieri fotbaliştii valizi de la prima echipă, alături de mulţi juniori. Retrogradată matematic în Liga a III-a, formaţia constănţeană străbate o perioadă plină de incertitudini în ce priveşte lotul de jucători, Nanu căutând soluţii în propria ogradă pentru remanierea şi întinerirea echipei. Ieri însă nu prea a avut ce vedea. Echipa de start a constănţenilor a fost: Puia - Băjan, Ghinea, D. Ciobanu, Cl. Popa - Tudor, I. Florea, D. Stan, Caciandone - Igiroşanu, Muscă. În această formulă, „marinarii“ s-au arătat vulnerabili în faţa Deltei Dobrogea, echipă care trage la promovarea în Liga a III-a. Tulcenii au condus cu 2-0 în minutul 25 (!), la prima reuşită a oaspeţilor, principalul Farului intrând pe teren pentru a-l certa pe Ciobanu, căruia i s-a reproşat că Georgian Butoi (fost jucător al Farului) a marcat după ce a câştigat mult prea uşor duelul din careu. Accidentaţi, Barna şi Niţescu s-au pregătit separat. Nu au jucat nici Bumbac, din pricina unei probleme stomacale, nici portarii Vlad Neagu şi Curcă. Primul are probleme la degetul mic de la mâna dreaptă şi la umăr, iar Curcă e afectat de sciatică şi de o problemă la rinichi. Oricum, după cum a declarat patronul Giani Nedelcu, clubul a încheiat conturile cu George Curcă, dar şi cu mijlocaşul Valentin Apostol şi cu atacantul Cristian Silvăşan. Curcă a fost ieri pe la stadion, nu şi Petre Ivanovici, care-şi sfârşeşte contractul cu clubul în vară. „În cazul lui Ivanovici, încă nu am stabilit nimic. Vom vedea, mai discutăm“, a arătat Nedelcu. La partidă nu au oficiat arbitri, în rolul „omului cu fluier“ intrând antrenorul secund Gică Mina.

Portar şi mijlocaş sosiţi în probe

Nanu a operat două schimbări încă din prima repriză, Buzea luându-i locul în minutul 34 lui Ghinea (accidentat), iar Tothăzan schimbându-l pe Ionuţ Florea, în minutul 25. După pauză, au mai intrat Pâslaru (în locul lui Băjan, în minutul 46), Erdal (în locul lui Ciobanu, în minutul 46), Scărlătescu (în locul lui Tudor, în minutul 46), Coteanu (în locul lui Caciandone, în minutul 46), Ionuţ Gheorghe (în locul lui Muscă, în minutul 46), Meleandră (în locul accidentatului Igiroşanu, în minutul 76) şi Mihalache (în locul lui Coteanu, în minutul 68). Coteanu a fost schimbat de Nanu după numai 22 de minute, întrucât tehnicianul a fost nemulţumit de implicarea în joc a mijlocaşului stânga. Mihalache este un jucător de 19 ani de la Petrolul, aflat în probe. La Farul a mai sosit un jucător pentru a fi testat, portarul de 20 de ani Mario Săcăluş. Acesta este constănţean, a jucat la Metalul Constanţa, dar vine de la centrul de fotbal Dinamo Oneşti, condus de Ioan Sdrobiş. Săcăluş a evoluat şi la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“. Ştefan Nanu a vrut să-l introducă şi pe el în joc, în minutul 69, însă jucătorul a spus că nu poate, întrucât e accidentat! În partea secundă, a fost schimbat şi Daniel Stan, în locul căruia a reintrat, ca mijlocaş central, Ciobanu. După pauză, echipa Farul a fost mai periculoasă, având câteva ocazii importante (Igiroşanu şi Scărlătescu - câte două, Erdal, Meleandră) însă cum nicio situaţie nu a fost fructificată, victoria le-a aparţinut oaspeţilor. Pe lângă pumnii primiţi în campionat, care au pus-o la podea, trimiţând-o în lumea viselor, echipa Farul a mai încasat ieri o palmă grea, chiar dacă situaţia la club este cea cunoscută. 

Pretenţii prea ridicate

„Se pare că pretenţiile noastre sunt prea ridicate faţă de ce am văzut azi (n.r. ieri). S-a jucat şi pe un teren greu, dar, din păcate, e greu să alegi pe cineva. Din punctul meu de vedere, a fost diferenţă (în favoarea tulcenilor) între o echipă de judeţ şi jucătorii care au mai rămas la noi, plus copiii care au venit. Vom vedea ce va fi din vară, ce strategie se va aplica. Pentru a fi creată o echipă competitivă, trebuie aduşi cel puţin 15 jucători“, a declarat Ştefan Nanu.

Tulcenii şi-au atins scopul

La Delta Dobrogea, au jucat şi trei fotbalişti foşti la prima echipă a Farului (Ghenciu, Butoi, Bârlădeanu), Daniel Iftodi şi Constantin Gache începând meciul cu: Olaru - Judeanu, Paraschivoiu, Lisandru, Măciucă - Butucel, Bârlădeanu, Ghenciu, Niţor - Chelaru, Butoi. Au mai evoluat Dabija - Cazacu, Nane, Stamate, Frăţilă, Luca şi Găină. „Ce ne-am propus în această partidă s-a realizat. În prima repriză, am jucat destul de bine, dar după pauză, ceva mai slab. Se vede că, atunci când facem schimbări, echipa nu mai dă randamentul pe care îl aştept. A fost un meci frumos, cu multe faze de poartă“, a arătat Daniel Iftodi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii