Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tatăl său a fost junior al FC Farul Fotbalistul Gabriel Iordan, din Constanţa, a dat goluri în Germania pentru SSVg Velbert 02 (galerie foto)

ro

09 Dec, 2016 00:00 7517 Marime text
Fost campion naţional cu Academia Hagi, acum patru ani, Gabriel Iordan a evoluat apoi şi în Germania, la juniorii clubului SSVg Velbert 02.

În vârstă de 17 ani, Gabriel Iordan a luat microbul fotbalului de la tatăl său, Ştefan, care a jucat la juniorii Farului într-o echipă din care mai făceau parte, printre alţii, Dennis ŞerbanAdrian Pitu, Mihai Stere, Vali Drăgoi, Giani Baidoc, Marius Răducanu sau Gioni Bălăucă. Fiul lui Ştefan a evoluat timp de patru ani la Academia Hagi, ca atacant, şi s-a remarcat prin golurile sale, înscriind unul inclusiv în finala Campionatului Naţional de juniori D din 2012, câştigată de echipa sa cu 2-1 în faţa Unirii Ungheni. Între octombrie 2015 şi aprilie 2016, Gabriel a jucat la o grupă de juniori a clubului german SSVg Velbert 02, iar în prezent e la ACS Performer Constanţa.
 
Velbert este un orăşel din landul Renania de Nord - Westfalia, aflat la mică distanţă (19 kilometri) de Essen. Gabriel Iordan a jucat la echipa oraşului timp de şase luni, după ce fusese aproape de a semna, în 2015, cu echipa Under-16 a lui Schalke 04. „Băiatul acoperă tot frontul de atac. Joacă vârf central, dar şi extremă, atât dreapta, cât şi stânga. La juniorii lui SSVg Velbert 02 a marcat în jur de şapte goluri. Îmi aduc aminte de un meci cu Borussia Monchengladbach, câştigat de Velbert cu 2-1, în care Gabriel a înscris ambele goluri ale echipei sale, în minutele 37 şi 43, ducând scorul la 2-0“, spune Ştefan Iordan (41 de ani), care, în tinereţe, a jucat şi el în străinătate, în Italia, la mai multe formaţii din eşaloanele inferioare, dar şi la fotbal în sală.

A înfruntat şi SSC Farul

În prezent, Gabriel Iordan evoluează la ACS Performer Constanţa, la grupa de juniori pregătită de Viorel Farcaş. „Gabi a şi înscris, în două amicale disputate de echipa sa cu SSC Farul, formaţia suporterilor“, spune tatăl tânărului atacant. La grupa 1999 de la Academia Farul, cu care a ieşit campion al României, acum patru ani, sub bagheta lui Nicolae Roşca, Gabriel Iordan era coleg, printre alţii, cu Alexandru MăţanDimciu Halep, Mihai Ene sau Nicholas Suflaru.

Lot de campioni

Pe parcursul campionatului încheiat cu câştigarea titlului, Academia Hagi a folosit următorul lot: Rareş Murariu, Florin Iordan - portari; George Acasandrei, Andrei Apetrei, Andrei Apostolache, Robert Burcea, Cristian Cîrjan, Ionuţ Crînganu, Marius Dumitraşcu, Mihai Ene, Radu Gheorghe, Dimciu Halep, Gabriel Iordan, Cristian Măgeruşan, Alexandru Măţan, Stelian Mişilaricu, Tiberiu Neghiniţă, Dragoş Penescu, Nicholas Suflaru, Roberto Ştefan, Paul Ştefănescu, Cosmin Zamfir - jucători de câmp. 

Gol din semi-foarfecă

„Gabriel a fost doi ani la rând golgheter al echipei şi a dat gol şi în semifinala cu Ceahlăul Piatra Neamţ, câştigată cu 6-1, după 0-1 la pauză“, mai spune Ştefan Iordan. Golul micului Iordan a fost cel de 5-1, atacantul reluând din semi-foarfecă, de la 12 m. În finală, pe lângă gol, Gabriel a pasat decisiv la cealaltă reuşită a Academiei Hagi, a lui Apostolache, care a punctat pentru victoria cu 2-1.

A marcat de cinci ori în meciul cu Delta Tulcea

În aceeaşi campanie, Academia Hagi a învins la turneul zonal Delta Tulcea cu 12-0, Gabriel marcând cinci dintre goluri, restul aparţinându-le lui Mihai Ene (2), Andrei Apostolache (2, unul din penalty), Cristian Cârjan (2) şi Alexandru Măţan. Peste câţiva ani, Gabriel Iordan a jucat şi la seniorii Deltei Tulcea, în Liga a 3-a. „Antrenor era Tibor Selymeş, iar manager general Cristian Munteanu. Gabi a evoluat trei luni. Era folosit atacant stânga“, spune tatăl său.

A perforat şi poarta lui AEK Atena

Cu grupa 1999 de la Academia Hagi Gabriel Iordan a participat şi la ediţia a patra a turneului internaţional „Panagiotis Katsouris“, desfăşurat în Grecia, la Salonic, în organizarea clubului PAOK Salonic. Echipa constănţeană a cucerit medalia de bronz, învingând în finala mică, la penalty-uri, Panatihinaikos Atena. În grupa A, pe care a încheiat-o pe locul secund, Academia Hagi a înregistrat două victorii şi un eşec, Gabriel Iordan înscriind un gol în victoria (scor 2-1) contra lui AEK Atena. De asemenea, puştiul a înscris şi într-un amical la Varna cu echipa bulgară Cerno More (1-1), Gabriel deschizând scorul.
Sursa foto: Facebook 

Citeşte şi: 

„Jordan“ a fost coleg cu Dennis Şerban, Pitu şi Stere: Aventurile unui tânăr plecat de la Hârşova şi ajuns în fotbalul italian (galerie foto)

Antrenorul a fost fotograf profesionist: Un luptător şi un poliţist local conduc asediul fotbaliştilor din Hârşova

A fost coleg la Farul cu Dennis Şerban, Pitu şi Stere: Fostul fotbalist Ştefan Iordan s-a căsătorit (galerie foto)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii