Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie şi pentru Horia Tecău Simona Halep o întâlneşte pe Alexandra Dulgheru în sferturi la Roma!

ro

15 May, 2015 00:00 1460 Marime text
Duel românesc, astăzi, în sferturile de finală ale probei de simplu feminin a turneului de categorie Premier 5 de la Roma, unde se vor întâlni Simona Halep şi Alexandra Dulgheru! Cea mai bună jucătoare din România, aflată pe locul 2 WTA şi cap de serie numărul doi la Roma, Simona Halep a dispus în optimi de americanca Venus Williams (16 WTA, fost lider mondial), scor 6-2, 6-1, constănţeanca realizând astfel, după o oră şi un minut, prima victorie în faţa lui Venus, după trei înfrângeri anterioare. Alexandra Dulgheru (a 71-a jucătoare a lumii) îşi continuă parcursul strălucit în capitala Italiei, în sferturi ajungând după victoria din partida cu Ekaterina Makarova (Rusia, 8 WTA), cu 6-4, 6-3. Anterior, Dulgheru trecuse de o altă tenismenă redutabilă, Lucie Safarova (Cehia, 14).

Serena Williams s-a retras

La scurt timp după victoria cu Venus Williams, Simona Halep a mai primit o veste bună, liderul mondial şi principala favorită la Roma, Serena Williams, anunţându-şi retragerea din competiţie! Forfaitul s-a produs înaintea meciului Serenei din optimi, vehiculându-se că americanca se confruntă cu probleme medicale la un cot. În condiţiile în care Serena a renunţat, Simona Halep a devenit principala favorită la Roma.

Tecău l-a învins iar pe Mergea

La dublu masculin, constănţeanul Horia Tecău a ajuns şi el în sferturi, graţie victoriei pe care a realizat-o, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, în disputa din optimi contra perechii Florin Mergea / Rohan Bopanna (România / India). Tecău şi Rojer, favoriţii numărul 3 la Roma, s-au impus cu 6-2, 5-7, 10-8, la capătul unei partide care a durat o oră şi 25 de minute. Pentru succesul din optimi, Tecău şi partenerul său vor primi 24.520 de euro şi 180 de puncte în clasamentul de dublu. În runda următoare, cei doi vor întâlni perechea câştigătoare în meciul Pablo Cuevas / David Marrero (Uruguay / Spania) - Daniel Nestor / Leander Paes (Canada / India), cap de serie numărul 6.
 
Sursa foto: Facebook
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii