Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără din Constanţa, Andrada Surdeanu, favorită la câştigarea titlului Turneu internaţional de tenis pentru juniori, la Mamaia

ro

28 May, 2014 00:00 4271 Marime text
Mamaia IDU Junior Championship - Mobexpert U16, turneul internaţional de tenis pentru juniori organizat de Tenis Club IDU Mamaia, se află la cea de-a 21-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 2 - 8 iunie. Competiţia, înscrisă în calendarul Tenis Europe Juniors Tour, se adresează juniorilor cu vârsta de maximum 16 ani (fete şi băieţi) şi va fi găzduită de baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol.
Pasionaţi de tenis din Bulgaria, Franţa, Moldova, Serbia şi Slovenia vor participa, alături de reprezentanţii României, la al doilea cel mai important turneu din Europa pentru juniori, din această săptămână.
În turneul fetelor, marea favorită la câştigarea primului loc este constănţeanca Andrada Surdeanu, de 16 ani (nr. 45 în clasamentul Tennis Europa Junior Tour), care se va duela pentru titlu cu Lorena Mărculescu, de 14 ani (nr. 166), din Bucureşti, cu Ramona Chivu (nr. 166) şi cu Selma Cadâr (nr. 166), ambele de 14 ani, din Constanţa. La turneul masculin, favorit la câştigarea titlului este Cristian Ştefan Moldovan, de 16 ani, din Mureş, aflat pe poziţia a 21-a în ierarhia europeană. Moldovan îl are ca idol pe Rafael Nadal şi visează să ajungă în Top 10 ATP. Rivalii săi din competiţia de la Mamaia se anunţă a fi Ion Vidan, din Bucureşti (nr. 85), Călin Manda, din Piteşti (nr. 94), şi tânărul jucător de doar 14 ani din Constanţa, Ştefan Paloşi (nr. 103), care este, de altfel, şi favoritul gazdelor.

Wild-card-uri pentru turnee ITF „futures“

Arbitrul principal al turneului este Ştefan Nicorici. Pe ambele tablouri de simplu  vor intra 32 de jucători (jucătoare), dintre care 20 sunt direct acceptaţi, patru vor primi wild-card-uri, iar opt vor accede din calificările care debutează pe 1 iunie. Pe lângă puncte importante pe care le oferă turneul, învingătorii vor beneficia şi de un wild-card la un turneu ITF „futures“, în timp ce învinşii din finală vor primi un wild-card în calificările unui turneu ITF „futures“. Se joacă pe toate cele şapte terenuri de la TC Idu Mamaia, iar mingile folosite sunt Wilson US Open.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii