Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O japoneză şi un medic stomatolog, printre câştigătorii Maratonului Nisipului

ro

14 Apr, 2014 00:00 3807 Marime text
120 de sportivi au participat, ieri, pe plaja de la Mamaia, la Maratonul Nisipului, prima întrecere de acest gen din Europa organizată numai pe nisip. Competitorii au sfidat vremea potrivnică (s-a alergat pe ploaie şi vânt), participând la mai multe curse. Directorul CS Farul Constanţa, fostul mare atlet Ilie Floroiu, a dat startul întrecerii, din dreptul Radio Constanţa. În proba de 10,5 kilometri s-a impus Elena Urâtu, urmată de Angela Chiriţă şi de Maria Niţă.

La masculin, câştigător a fost Cristian Bornaz, medic stomatolog din Constanţa, urmat de Gheorghe Romaşcanu, fost atlet la Farul, şi de Mihai Paul Anton. În proba de semi-maraton, pe distanţa de 21 de kilometri, prima a trecut linia de sosire Marcela Vlad, podiumul fiind completat de Andreea Marinescu şi de Mihaela Bâclea. La aceeaşi probă a băieţilor, învingător a ieşit Nicolae Buceanu, un român stabilit în Irlanda, urmat de Paul Nuţu şi de Alexandru Pop. Cea mai aplaudată a fost câştigătoarea maratonului, pe clasica distanţă de 42,195 km, japoneza Hiroko Ogawa, din Osaka, o prezenţă agreabilă în concurs.

Învingătorul maratonului, bucureşteanul Florin Szomyu, a avut nevoie de 2 ore şi 52 de minute pentru a trece linia de sosire, fiind urmat, în ordine, de Vasile Tilibaşa şi de Gabriel Iovan. Competiţia s-a încheiat pe terasa Radio Constanţa, cu festivitatea de premiere şi tombola Maratonului Nisipului, dotată cu premii în valoare de 5.000 de euro. Organizatorii competiţiei au fost Asociaţia Sportivă Sanasport Constanţa, Direcţia judeţeană pentru Tineret şi Sport Constanţa şi Administraţia Bazinală a Apelor Dobrogea-Litoral.

Sursa foto: Radio Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii