Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii“ sunt pe locul opt în clasamentul Ligii a II-a Farul a ratat victoria cu ACS Berceni în prelungiri (galerie foto)

ro

06 Oct, 2014 00:00 2609 Marime text
FC Farul şi ACS Berceni au încheiat la egalitate partida disputată, sâmbătă, la Constanţa, în etapa a şasea a Ligii a II-a, seria întâi. Ambele echipe au avut situaţii de gol, însă tabela a rămas nemodificată
 
După o primă parte cu o singură ocazie, trecută în dreptul Farului, după pauză cele două echipe s-au arătat mult mai periculoase. Atât „marinarii“, cât şi oaspeţii au avut oportunităţi importante, nefructificate însă, astfel că meciul s-a încheiat 0-0. După cinci reuşite în precedentele cinci meciuri de campionat, vârful de lance al Farului, golgheterul Marco Enciu, nu a mai marcat acum. A creat două faze foarte frumoase, dar golul nu s-a lipit de el. Constănţenii s-au confruntat şi cu probleme de lot.

Portarul titular al Farului, Vlad Neagu, nu a fost, sâmbătă, nici pe banca de rezerve, având probleme cu spatele. Din aceeaşi cauză, a cedat la încălzire şi căpitanul Bogdan Straton, înlocuit în apărare de Miulescu. Iar Dănuţ Ivănică a fost schimbat de timpuriu, în minutul 25, din pricina unei întinderi musculare. Portar a fost Gabriel Ciucă, care l-a avut rezervă pe tânărul Dinu.

 Gabriel Ciucă, două intervenţii inspirate


 În prima parte, Farul s-a aflat clar la cârma meciului, dar nu şi-a creat decât o singură ocazie, importantă, e adevărat, prin Ciobanu, în minutul 20, cap din careu, puţin pe lângă. După pauză, ACS Berceni a îndrăznit mai mult şi, drept urmare, au început să apară şi situaţiile importante. Întâi au ratat oaspeţii, portarul Farului intervenind excelent la lovitura de cap a lui Al. Marin (62). Peste trei minute, faristul Cârstoiu şi-a încercat şutul de la distanţă, pentru ca, în minutul 68, golgheterul Farului, Enciu, să creeze o fază spectaculoasă, însă pătrunderea sa impetuoasă nu s-a încheiat cu gol, mingea trecând la mică distanţă de poartă. Farul a expediat apoi un alt şut-bombă (Băjan 75), iar în final, ambele echipe au fost iar aproape de gol. Întâi a ratat ACS Berceni, în minutul 84, Ciucă având o nouă intervenţie inspirată (a scos de la rădăcina barei), iar Farul putea obţine victoria în primul minut de prelungire, când şutul din careu al aceluiaşi Enciu a fost respins din preajma liniei porţii.

FC Farul (antrenor, Marian Pană) a jucat cu: Ciucă - Băjan, D. Ciobanu, Miulescu, B. Dumitru (73 Arotăriţei) - Cârstoiu - Ivănică (25 Plămadă), Ochia (cpt.), R. Neagoe, Szalkai - Enciu. ACS Berceni (antrenor, Marin Dragnea) i-a folosit pe: A. Raţ - E. Nicu, Cioranu, C. Sandu, M. Ionescu - A. Pătraşcu, V. Ştefan, Al. Radu (cpt.), Ursu (75 Tătar) - Al. Marin, D. Roman (46 C. Mihai).

 Marian Pană - „Am luat un punct şi mergem înainte“


 „A fost un 0-0 disputat. Puteam marca şi noi, dar şi adversarul. Până la urmă, trebuie să ne declarăm mulţumiţi că nu am luat gol şi că nu am pierdut jocul, dar puteam şi câştiga pe final, la ocazia lui Enciu. Un joc greu, pe un teren greu, destul de gloduros. Am luat un punct şi mergem înainte. Eu sunt mulţumit de băieţi, ţinând cont de situaţia noastră şi de cum ne-am strâns. Atât cât pot, aleargă, fac faţă jocului. Au momente de slăbiciune, dar şi momente bune“, a declarat antrenorul Farului, Marian Pană.

 Marin Dragnea - „Scorul este echitabil“


 „Echipa noastră a reuşit un joc bun. Scorul este echitabil, ocaziile fiind împărţite. Jucătorii noştri s-au dăruit pe teren. Sperăm că am scăpat şi de ghinionul golurilor primite în minutele 93 sau 94, ca în etapele precedente. La pauză, am corectat inexactităţile din prima repriză. Jucători precum Ursu sau Pătraşcu au mai greşit, iar la mijlocul terenului nu am câştigat destule dueluri pe mingea a doua. După pauză însă, jucătorii au respectat ce le-am spus la vestiare şi a fost mai bine“, a spus şi principalul oaspeţilor, Marin Dragnea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii