Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Marinarii" joaca al treilea amical in Turcia

ro

04 Feb, 2010 03:33 1354 Marime text

farul.jpgEchipa pregătită de Ştefan Stoica mai are de disputat trei partide amicale în cadrul stagiului din Turcia

După eşecul de 0-1 cu FC Gyeongnam (Coreea de Sud) şi egalul cu ruşii de la Amkar Perm (Rusia), constănţenii joacă astăzi al treilea joc de pregătire în Antalya. „Marinarii" vor întâlni echipa secundă a clubului din Rusia, Krylia Sovietov.

Tehnicianul formaţiei de pe litoral, Ştefan Stoica se confruntă în continuare cu probleme în ceea ce priveşte lotul deplasat în Turcia. Astfel, pe lângă problemele cauzate de lipsa unui fundaş central veritabil, antrenorul constănţenilor s-a lovit în Antalya şi de alte piedici. Mai mulţi jucători de bază au în continuare probleme medicale, lucru care îi îngreunează munca lui „Mourinho" în a alcătui o formulă de echipă cu care va aborda returul de campionat. Printre cei accidentaţi se numără chiar ambii portari din lot, Vlas şi Sardescu, fapt ce a dus la folosirea unui portar împrumutat de la Unirea Urziceni, Cătălin Grigore, în cele două jocuri amicale disputate până acum de „marinari". Acesta ar putea rămâne la dispoziţia Farului şi pentru meciul de astăzi cu echipa secundă a clubului din Rusia, Krylia Sovietov. Acest lucru va fi posibil în cazul în care portarul de la Farul II, Vladimir Neagu, nu va ajunge în Antalya aşa cum a cerut antrenorul Ştefan Stoica. De asemenea, golgheterul constănţenilor din tur, Chico Fernandez nu a fost folosit în cele două partide din Turcia, suferind la rândul lui o accidentare. În afară de meciul contra ruşilor de la Krylia, Farul va mai disputa încă două amicale în cantonamentul din Turcia. Astfel, pe 6 februarie, formaţia pregătită de Ştefan Stoica va da piept cu Hrvatski Dragovoljac, din Croaţia, locul 5 la finalul turului în Liga a II-a, în timp ce ultima partidă de verificare va avea loc pe 10 februarie, cu FC Shahtior Soligorsk, care a s-a clasat pe locul 8 sezonul trecut, în prima ligă din Belarus. Iniţial, Farul avea programat un joc şi pe 9 februarie, însă acesta a fost anulat.

Barbu şi-a depus memoriu

Deşi echipa este în căutarea unui fundaş central, veteranul Ion Barbu este tot mai aproape să părăsească gruparea de pe litoral, după zece ani petrecuţi la Farul. Fundaşul în vârstă de 33 de ani a decis să depună un memoriu la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF, reclamând faptul că nu şi-a mai primit salariul pe ultimele patru luni. Barbu a fost pus pe lista de transferuri în această iarnă, după ce a refuzat o nouă reducere salarială propusă de conducerea clubului de pe litoral. De asemenea, un alt fundaş central, Nicolae Buzea ar putea pleca de la Farul. Cu trei salarii restante şi trimis la echipa a doua de Ştefan Stoica, jucătorul adus la începutul campionatului de fostul tehnician Marius Şumudică a evoluat în doar două meciuri pentru Farul în tur.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii