Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Pană - „Pe arbitru îl chema ca pe mine, ce să-i zic?“ Farul joacă la Dorohoi fără golgheterul Marco Enciu

ro

07 Oct, 2014 00:00 2293 Marime text
FC Farul se confruntă cu ceva probleme de lot înaintea partidei din etapa a şaptea a Ligii a II-a, pe care o va disputa sâmbătă, 11 octombrie, în deplasare, cu FCM Dorohoi
 
Echipa constănţeană a avut unele indisponibilităţi la confruntarea cu ACS Berceni, de la Constanţa, încheiată la egalitate, 0-0. Pe lângă mijlocaşul Cristian Bardu, indisponibil de mai mult timp, Marian Pană, antrenorul Farului, nu s-a putut baza pe alţi doi titulari, portarul Vlad Neagu şi stoperul Bogdan Straton (căpitanul echipei), ambii cu probleme la spate. Mai mult, în timpul meciului s-a accidentat şi mijlocaşul Dănuţ Ivănică (care a fost înlocuit în minutul 25), iar golgheterul Marco Enciu a încasat un cartonaş galben care-i aduce suspendarea la Dorohoi.
 
Principalul Farului s-a arătat nemulţumit de numărul mare de „galbene“ pe care li le-a arătat arbitrul bucureştean Cătălin Marian Pană fotbaliştilor constănţeni în partida cu ACS Berceni. „E incredibil, primim cartonaşe cât iau alţii într-un an. Nici nu ştiu câte am încasat, şase-şapte... Pe arbitru îl chema ca pe mine, ce să-i zic? Cu Dorohoi nu-l vom avea pe Enciu. Încercăm să câştigăm următorul meci, cu toate că ne confruntăm cu ceva probleme şi o să mai apară, pentru că avem foarte mulţi la limită, cu trei cartonaşe galbene. Cu ACS Berceni, ne-au lipsit Neagu şi Straton, iar apoi Ivănică s-a accidentat. Plus că pe Bardu nu-l am de la începutul campionatului, dar asta e situaţia. Eu nu o să dau vina niciodată pe jucători sau pe accidentări“, a declarat Marian Pană.

 Marco Enciu - „Am văzut mingea în poartă“

 Autor a cinci goluri în şase meciuri de campionat, Enciu „Van Basten“ a văzut cu ACS Berceni al patrulea cartonaş galben. „Îmi pare foarte rău că nu voi putea juca la Dorohoi, într-o partidă pe care ne-am propus s-o câştigăm. Sunt supărat şi pentru că nu am reuşit să marchez sâmbătă la niciuna dintre ocaziile mari pe care le-am avut. La prima cel puţin, am văzut mingea în poartă“, a declarat Enciu. FCM Dorohoi e ultima în clasament, fără victorie până acum şi cu doar un punct agonisit, în vreme ce Farul ocupă poziţia a opta, cu şapte puncte. Meciul se joacă sâmbătă, de la ora 11.00.

 Marian Pană e mulţumit de jucători

 Întrebat dacă nu se simte lipsa unei a doua soluţii în atac, pe lângă Enciu, Marian Pană a spus: „Haideţi să nu mai discutăm de soluţii în atac, n-am adus? I-am adus pe Arotăriţei, pe Plămadă... Am adus ce-am putut, ca să ştiţi. Pe Enciu eu l-am adus, după ce l-am avut la Metalul Reşiţa. Restul, să mai muncească, dacă vor să joace în Liga a II-a. Asta e, acesta e lotul nostru, cu acesta mergem. Dar eu sunt mulţumit de jucători. Se vede că vor. E adevărat că sunt şi momente în care avem slăbiciuni, însă, cu muncă, eu zic că putem să facem o echipă competitivă. Există această presiune a calificării în play-off, să nu joci în play-out. Vom încerca să facem meciuri frumoase. Strângem punct cu punct şi mergem mai departe. La meciul cu FC Voluntari, am încercat să surprind o echipă care se confrunta cu probleme. Am jucat 3-4-3, însă nu a fost un experiment. În această aşezare, am egalat la Bacău“. Pană s-a referit şi la suprafaţa de joc a stadionului „Farul“: „Terenul e greu, se vede că se aleargă greu, dar e la fel şi pentru adversar. Asta nu e o scuză pentru noi, poate fi şi un aliat, că nici adversarul nu are posibilitatea să joace foarte rapid, pe contră. Fiind gazde, încercăm să construim, dar când putem şi noi, ce să facem?“

Principalul Farului - „Să-i încurajeze pe băieţi, nu să-l înjure pe Pană“

 Marian Pană s-a arătat iritat de faptul că, pe finalul partidei cu ACS Berceni, un suporter de la tribuna întâi a avut ceva de comentat la adresa sa, existând în acest sens un schimb de replici. „Dacă pretenţiile sunt mai mari din partea acelor spectatori din tribună care vin să mă înjure pe mine, e problema lor. Eu cred că ar fi frumos să-i încurajeze pe băieţi, nu să-l înjure pe Pană. De când a plecat Pană de la Constanţa, s-a cam dus în cap echipa asta. Aşa că n-are rost să mai discutăm“, a arătat antrenorul „marinarilor“.
 
Sursa foto: suporterul-constantean.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii