Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSU Neptun a urcat în clasament Ion Crăciun - „Publicul trăieşte alături de noi fiecare minge jucată“

ro

16 May, 2015 00:00 1838 Marime text
Echipa feminină de handbal CSU Neptun Constanţa a urcat un loc în clasamentul play-out-ului Ligii Naţionale şi îşi continuă lupta pentru rămânerea în campionat
 

Etapa a cincea, ultima din turul play-out-ului Ligii Naţionale, i-a adus echipei feminine de handbal CSU Neptun Constanţa o victorie foarte importantă, 23-14 (15-7) pe teren propriu cu Unirea Slobozia. Prin acest succes, jucătoarele pregătite de Ion Crăciun şi Florin Cazan au urcat un loc în clasamentul de şase (de pe cinci pe patru), iar duminică, 17 mai, vor să obţină încă o victorie la Constanţa, contra echipei de pe locul trei, HCM Rm. Vâlcea.
 
Înaintea partidei cu echipa ialomiţeană, CSU Neptun se afla pe loc de retrogradare directă (ultimele două formaţii pică direct în Divizia A, locurile 3 şi 4 merg la baraj), astfel că victoria era absolut necesară. Constănţencele s-au mobilizat şi au obţinut un succes clar, la diferenţă de nouă goluri, 23-14 (15-7), marcatoarele gazdelor fiind Enescu - 7 goluri, Stoian - 5, Iovănescu - 4, Ivan - 3, Orşivschi - 2 şi Toma - 2. În acest moment, clasamentul este următorul: 1. U Cluj - 28p, 2. Cetate Deva - 27p, 3. HCM Rm. Vâlcea - 26p, 4. CSU Neptun - 25p, 5. Unirea Slobozia - 25p, 6. Mureşul Tg. Mureş - 0p. În următoarea partidă, constănţencele întâlnesc pe teren propriu duminică, 17 mai, de la ora 12.00, HCM Rm. Vâlcea.

Au curajul şi puterea de a merge mai departe

„Nu pot decât să le felicit pe fete pentru că s-au mobilizat. Am început un pic mai greu, dar sunt foarte obosite şi le înţeleg. Îmi pare rău că a apărut o nouă accidentare şi trebuie să facem tot posibilul pentru a le recupera până la ora jocului cu Vâlcea, care e şi mai important decât acesta cu Slobozia. Am trecut de un prag, mai avem de trecut unul greu duminică şi m-aş bucura dacă am reuşi să aducem şi mai mulţi spectatori, pentru că, aşa cum am mai spus, oamenii din tribună sunt o motivaţie foarte bună pentru fete. Publicul trăieşte alături de noi fiecare succes, fiecare minge jucată, iar acest lucru mă bucură. Sunt mulţumit şi de scor, şi de joc, în special de apărare şi de poartă. În atac, fetele au fost puţin cam moi. Dar e de înţeles, pentru că avem foarte multe accidentări, iar mai toate jucătoarele care sunt în teren au traume şi probleme de sănătate. Însă mă bucur că strâng din dinţi şi au curajul şi puterea de a merge mai departe“, a declarat Ion Crăciun, care, spre deosebire de meciul precedent, de la Deva, acum s-a declarat mulţumit de arbitraj. „Arbitrii nu s-au băgat în jocul nostru, au fluierat ce au văzut, spre deosebite de confruntarea de la Deva, când «cavalerii» au influenţat scorul final, alegând câştigătorul“, a arătat principalul lui CSU Neptun.

„Putem alcătui o formaţie puternică la Constanţa“

Şi meciurile care urmează sunt foarte importante pentru formaţia constănţeană în încercarea ei de a evita retrogradarea, de preferat direct, fără baraj. „Vâlcea nu a adus deloc puncte de afară şi îşi pune speranţa să câştige de la noi. Vor încerca să «moară» pe teren, pentru că vor să scape de baraj. Însă noi sperăm să înlănţuim două victorii şi să ne gândim apoi la următoarea partidă, una mai uşoară, cu Mureşul (pe teren propriu), după care urmează confruntarea de la Cluj, unde ne jucăm şansa de a rămâne direct în prima ligă. Acum putem alcătui o formaţie puternică la Constanţa. Acest oraş a avut tradiţie şi sper să continue această istorie, atât la băieţi, cât şi la fete. Poate că şefii sportului constănţean şi oamenii care au posibilitatea de a finanţa o echipă de performanţă ar putea veni în întâmpinarea noastră şi ar putea să ne ajute. Acum e momentul“, a mai spus Ion Crăciun.
 
Sursa foto: Facebook (CSU Neptun Constanţa)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii