Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Farul a egalat la puncte liderul Poli Iaşi Eden Hairi - „Am aşteptat acest meci jumătate de campionat”

ro

05 Dec, 2016 00:00 4471 Marime text

Echipa de handbal masculin HC Farul Constanţa, vicelidera Diviziei A, a egalat la puncte echipa de primul loc, Politehnica Iaşi, pe care a învins-o categoric, scor 28-18 (13-9), sâmbătă, la Constannţa, în etapa a 11-a a campionatului.

În urma acestei partide, extrem de importantă în lupta pentru promovarea în Liga Naţională, în care sunt angrenate ambele formaţii, atât Poli Iaşi, cât şi HC Farul au câte 24 de puncte, în urma a opt victorii în nouă meciuri, dar formaţia moldavă îşi păstrează postura de lider graţie golaverajului superior. Pentru HC Farul au marcat Lekovic - 7 goluri, Tudorancea - 5, Savu, Loghin și Stankovic - câte 4, Susanu - 3 și Nițu - 1 gol.

Tudorancea şi Lekovic, guri de foc

„Am început foarte bine cu aruncările de la distanţă, avându-l pe Bogdan Tudorancea principala gură de foc, dar secondat foarte bine de Lekovic. Asta a făcut diferenţa. Plus intervenţiile din prima repriză ale lui Fuică. Să nu uităm şi de Luca. Am jucat ca o echipă omogenă şi destul de compactă. Sunt însă conştient şi realist că mai avem multe probleme de pus la punct. Mai e şi problema efectivului. Puţină lume ştie că astăzi (n.r. sâmbătă) doi - trei sportivi au jucat cu probleme de sănătate. În următoarea perioadă, încercăm să-l «reparăm» pe Laurenţiu Niţu. Nu ştiu dacă s-a văzut că e accidentat. Urmează a fi operat de menisc. A jucat cu infiltraţii în genunchi. Sperăm să-l avem apt pentru retur. Ne lipseşte şi Adrian Lupşe, şi el operat. Îl aşteptăm cu nerăbdare“, a declarat Eden Hairi, antrenorul principal al HC Farul

Greşeala care costă

Tehnicianul constănţean a subliniat însemnătatea acestei partide. „A fost un meci pe care l-am aşteptat jumătate de campionat. A venit mai târziu, dar, într-un fel, pentru noi a fost benefic, întrucât am avut timpul necesar să pregătim o confruntare de o asemenea anvergură şi să ne menţinem în lupta de promovare. Prin această victorie, doar am egalat Poli Iaşi la puncte, ei rămânănd pe primul loc la diferenţă de golaveraj. În următoarele etape, ambele echipe au meciuri accesibile. La final de tur va rămâne însă o distanţă de trei puncte. E greşeala noastră pe care am făcut-o acasă cu Bacăul şi care ne va costa bănuiesc până la finalul campionatului. Atunci sperăm să avem din nou suportul publicului, precum astăzi (n.r. sâmbătă). Suporterii au venit la meci într-un număr mare, impresionant, nu mă aşteptam la o aşa prezenţă în Sala Sporturilor. A fost de bun augur, îi aşteptăm mereu. Salutăm galeria Farului, care de câte ori are posibilitatea este alături de noi. Le mulţumim tuturor celor care ne susţin şi cred în noi. Le dorim un an nou fericit şi plin de sport şi în special de handbal“, a mai spus Eden Hairi.

A bătut şi HC Dobrogea Sud II

Cealaltă reprezentantă a judeţului Constanţa în Divizia A, HC Dobrogea Sud II, a jucat în etapa a 11-a tot pe teren propriu, cu LPS Piatra Neamţ. Gazdele s-au impus cu 44-30 (24-17) şi, cu 18 puncte, ocupă locul trei în clasament, având şase victorii şi trei înfrângeri în nouă partide.

Sursa foto: Facebook (HC Farul) 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii