Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gică Hagi - „Suntem pregătiţi să ne batem cu toate echipele“ FC Viitorul începe aventura din turneul play-off al Ligii 1

ro

07 Mar, 2017 00:00 1938 Marime text
FC Viitorul a pierdut meciul din etapa a 26-a a Ligii 1, 0-1 în deplasare cu CFR Cluj, dar jucătorii lui Gică Hagi au încheiat pe primul loc sezonul regulat al Ligii 1.
 
În continuare, urmează turneul play-off, în care vor evolua primele şase clasate. FC Viitorul a terminat sezonul regulat cu 51 de puncte, astfel că va intra în play-off cu 26 de puncte (punctajul din prima fază a campionatului se înjumătăţeşte, iar unde e cazul, se rotunjeşte în plus). În prima etapă din play-off, constănţenii vor juca pe teren propriu (la finele acestei săptămâni) contra ocupantei poziţiei a şasea de la finele sezonului regulat. În play-off, cele şase formaţii participante (FC Viitorul, Steaua, CFR Cluj, CSU Craiova, Dinamo şi Astra Giurgiu) vor juca între ele tur - retur.
 
Unicul gol al meciului de la Cluj a fost marcat, în minutul 21, de Ciprian Deac, declarat de Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, omul meciului. „A fost cel mai bun de pe teren. Postul lui e de mijlocaş ofensiv. E un stângaci foarte bun, un jucător de travaliu. A fost folosit mult timp şi atacant, dar randamentul său cel mai bun e în mijloc. Păcat că nu a ajuns şi la Naţionala mare. Nu ştiu de ce l-am pierdut, a jucat şi la tineret“, a arătat Hagi.
 
FC Viitorul a jucat la Cluj cu: Buzbuchi - Hodorogea, Ţâru, Boli, Rădoi (46 Casap) - Benzar, D. Nedelcu, Purece (65 Ciobanu) - A. Chiţu (46 Vână), Vl. Morar, Fl. Coman. CFR Cluj (antrenor, Vasile Miriuţă) i-a avut în teren pe: Mincă - T. Lopes, Larie, Mureşan, Camora - Deac, Gomelt (71 Rus) - Omrani (52 Sorsa), Păun (82 Sîrbu), Nouvier - Bud.

„A ieşit un meci foarte bun, de nivel înalt“

„E greu să vorbeşti când pierzi, dar realitatea e că CFR a fost mult mai bună ca noi, mult mai proaspătă şi mai agresivă în începutul de meci, când a şi marcat. Noi am echilibrat apoi jocul, am evoluat mai bine şi am avut şansa noastră. A ieşit un meci foarte bun, de nivel înalt, între două echipe valoroase, care au demonstrat acest lucru în campionat. E clar că nu-mi convine că am pierdut, dar trebuie să accepţi când adversarul a jucat foarte bine. Trebuia să căutăm golul şi să mergem mai mult spre poarta adversă. Am produs fotbal, dar nu la fel de mult ca în alte meciuri. Însă e de remarcat că am intrat în play-off, o performanţă extraordinară pentru noi. Sunt fericit că am terminat sezonul regulat pe primul loc“, a declarat Gică Hagi.

Vor analiza eşecurile cu CFR şi Astra

„Regele“ spune că, în play-off, indiferent de şansele pe care le au, elevii săi vor lupta până la capăt. „Suntem pregătiţi să ne batem cu toate echipele, dar vom vedea pe teren ce va fi. Nu va fi uşor, pentru că toate echipele au loturi foarte bune. Chiar dacă am pierdut în deplasare cu Astra şi cu CFR, s-a dovedit că suntem foarte aproape de ele. Nu ştiu cât de mare e şansa noastră, dar ne-o vom juca cum trebuie. Vom analiza aceste două înfrângeri, să vedem ce n-a mers şi să schimbăm ceva ca să ne putem impune în play-off, aşa cum am făcut-o în tur cu ambele echipe. Munca noastră a fost foarte bună. Eu sunt însă un tip exigent şi îmi doresc din ce în ce mai mult. Va fi un play-off frumos, deschis şi imprevizibil“, a punctat Hagi.

Turneul play-off începe de la următorul punctaj: 1. FC Viitorul - 26p, 2. Steaua - 24p, 3. Astra - 22p, 4. CSU Craiova - 22p, 5. CFR - 22p, 6. Dinamo - 21p. FC Viitorul va evolua după următorul program: etapa 1 - cu Dinamo (acasă), 2 - cu Steaua (a), 3 - cu Astra (în deplasare), 4 - cu CSU Craiova (a), 5 - cu CFR (d), 6 -  cu Dinamo (d), 7 - cu Steaua (d), 8 - cu Astra (a), 9 - cu CSU Craiova (d), 10 - cu CFR (a). 

„Aşa suntem percepuţi, aşa ne cunoaşteţi“

Managerul tehnic al FC Viitorul a mai spus că principalul obiectiv al structurilor sale fotbalistice rămâne acela de a livra jucători, astfel că nu va fi o tragedie dacă, în play-off, echipa constănţeană nu va produce „o minune“. „Avem o echipă foarte tânără, iar dacă facem vreo minune, ar fi extraordinar. Dacă nu, nu-i nicio problemă. Obiectivul nostru cel mai mare rămâne acela de a propune jucători tineri, să le dăm o şansă. Aşa suntem percepuţi, aşa ne cunoaşteţi şi aşa vom fi şi de acum înainte. Iar, într-o bună zi, dacă se vor schimba lucrurile şi vom avea capacitatea de a aduce fotbalişti mai importanţi, o vom face. Dar, în momentul de faţă, acestea sunt limitele noastre, acesta e bugetul, atât putem să facem“, a punctat Gică Hagi.

Romario Benzar, convocat pentru meciul cu Danemarca

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Christoph Daum, a anunţat lotul pentru meciul cu Danemarca, de pe 26 martie, de la Cluj, din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Între cei opt jucători de Liga 1 convocaţi se regăseşte şi unul de la FC Viitorul, fundaşul dreapta Romario Benzar. De asemenea, Daum l-a chemat şi pe mijlocaşul Răzvan Marin, transferat de la FC Viitorul la Standard Liège. Partida va începe la ora 21.45 şi va fi transmisă în direct de TVR 1. În aceeaşi etapă, se mai joacă meciurile Armenia - Kazahstan şi Muntenegru - Polonia, clasamentul fiind: 1. Polonia - 10p, 2. Muntenegru - 7p, 3. Danemarca - 6p, 4. România - 5p, 5. Armenia - 3p, 6. Kazahstan - 2p.
 
Sursa foto - Facebook (Academia Hagi)   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii