Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fotbalul constănțean este în doliu, a murit un antrenor

ro

05 Feb, 2013 23:08 3298 Marime text
deces.jpgFotbalul constănțean este în doliu, după ce antrenorul Ion Zlate a trecut în neființă, la vârsta de 64 de ani. Tehnicianul suferea de cancer la prostată și avea și o tumoră la cap, iar de la jumătatea lunii noiembrie a anului trecut nu s-a mai putut deplasa și a stat la pat, sub îngrijirea surorii sale. A fost conștient până în ultimele zile ale vieții.

Fost fotbalist, Ion Zlate și-a dedicat o mare parte din carieră lucrului cu copiii, atât băieți, cât și fete, formând la clubul SNC o importantă bază de fotbal feminin, și de junioare, și de senioare. A activat și ca secund la echipa națională de fete, iar cu ani în urmă a antrenat și în străinătate, în Turcia, o formație feminină. A pus mult suflet în activitatea de la baza sportivă SNC.

Unul dintre fotbaliștii pe care i-a descoperit și i-a modelat a fost Adrian Senin. „Ion Zlate m-a lansat în fotbal, la SNC, la baza din spatele Gării CF. Am lucrat cu dânsul cinci ani, de la opt la 13 ani, după care am trecut la Farul, la antrenorul Constantin Tâlvescu. Am amintiri foarte plăcute alături de Ion Zlate. Dumnezeu să-l ierte!", a declarat Adrian Senin. În tinerețe, Ion Zlate a avut și preocupări artistice, fiind dansator și făcând parte din ansamblul „Brâulețul", alături de care a cutreierat lumea.

Sportul a fost însă activitatea căreia i s-a dedicat cel mai mult. „Fotbalul a fost viața sa", a declarat sora regretatului antrenor, care i-a pus în sicriu o minge de fotbal și un costum de joc, iar aseară căuta și un fluier de antrenament. La căpătâiul fostului tehnician au venit și jucătoarele sale, extrem de afectate de moartea sa.

Înmormântarea are loc astăzi, la Cimitirul de la Palazu Mare, după oficierea serviciului religios, programat, de la ora 11.00, la Biserica „Trei Ierarhi" din Constanța (zona Cireșica, cap de linie 43).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ivan florentina 08 Feb, 2013 00:00 Dumnezeu sa.l ierte! ne.a fost un mare antrenor si va ramane vesnic in amintirea noastra prin bune si prin rele n.ea tinut aproape..Condoleante familie
  • nu conteaza cine sunt 06 Feb, 2013 17:33 Dumnezeu sa-l ierte!
  • Ana Manolea 06 Feb, 2013 15:41 Condoleante familiei. A fost un mare antrenor si va ramane mereu in amintirea noastra, a celor care l-am cunoscut si l-am apreciat.