Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Viitorul, victorie la două goluri cu ASA Tg. Mureş Gică Hagi - „Publicul a văzut echipa de anul trecut“

ro

16 Aug, 2016 00:00 1675 Marime text


FC Viitorul a realizat a doua victorie în actuala stagiune a Ligii 1, trecând cu 3-1 pe teren propriu, în etapa a patra a campionatului, de ASA Tg. Mureş. Bucuros pentru acest succes, Gică Hagi a spus că Viitorul a amintit de echipa din sezonul trecut
 
La pauză, a fost 1-0 în favoarea gazdelor, graţie golului din minutul 43 al lui Chiţu, care a preluat în careu şi a trimis din unghi închis la vinclu. În partea secundă, gazdele s-au desprins la 3-0, în urma reuşitelor lui Fl. Coman (64 - a reluat în poarta goală o minge trimisă ideal de Benzar) şi Purece (75 - a punctat cu un şut plasat din careu). ASA Tg. Mureş a redus din diferenţă în minutul 81, prin Al. Ioniţă I, care a primit în careu şi a înscris pe lângă Buzbuchi, stabilind scorul final.
 
FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) a jucat cu: Buzbuchi - Benzar, Ţîru (76 Brandan), Boli, Cr. Ganea - R. Marin, D. Nedelcu, Purece - G. Iancu (46 Filip), Chiţu, Coman (72 Nimely). ASA Tg. Mureş (antrenor, Dan Alexa) a mizat pe fotbaliştii: Stăncioiu - G. Matei, M. Constantin, A. Cordoş, G. Mendy - Kuku (67 Feketics), R. Costin - Belu (51 Candrea), O. Ursu, Zicu - Surdu (76 Al. Ioniță I).
 
„Am intrat în meci puţin cu picioarele îngheţate, temători, dar apoi, uşor-uşor, am început să jucăm tot mai bine. Am avut în teren o echipă tânără, cu talent. Am avut răbdare şi am plimbat mingea. Mă aşteptam să fie un meci greu, gândindu-mă că adversarii ne vor da mingea şi ne vor aştepta, iar noi va trebui să le desfacem sistemul defensiv. Mă bucur că am fost inspirat în alcătuirea echipei, ţinând cont că am jucat din trei în trei zile. Am avut o evoluţie bună, care ne aduce aminte de jocul din sezonul trecut, Sperăm să fie un început nou“, a declarat Gică Hagi.        

Coman şi Purece, la primele goluri

Pe lângă cele trei puncte, confruntarea FC Viitorul - ASA Tg. Mureș a adus şi două premiere pentru echipa constănțeană, Florinel Coman și Florin Purece reușind să înscrie primele două goluri în tricoul „negru-albastru“. La doar 18 ani, Coman (produs al Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi) a punctat în premieră în Liga 1, la a 12-a apariție în tricoul Viitorului. Tot primul gol pentru echipa constănţeană a reușit și Florin Purece. Jucătorul venit în această vară de la Chiajna a avut nevoie de doar patru jocuri pentru a înscrie pentru noua sa formaţie. Cu două victorii şi două înfrângeri, FC Viitorul a strâns şase puncte în cele patru runde de până acum. 

„Sunt mulţi care bat la uşă“

„Sunt încântat de băieţii tineri. Am simţit de o săptămână că Florinel Coman e în formă. Am vorbit cu el, l-am văzut încrezător. A făcut un meci bun. În spate avem mulţi copii tineri. Munca de şapte ani îşi arată roadele. Sunt mulţi care bat la uşă. Fiecare la timpul lui. Avem şi echipa a doua, întâi vor juca acolo. Avem de unde să ne alimentăm, nu ne facem probleme din acest punct de vedere. Cioablă a dat gol la Timişoara şi merita să-l bag cu ASA, dar aşa am gândit eu echipa. Avem jucători buni de 1996, 1997 şi 1998, care e generaţia noastră foarte bună şi sunt foarte mulţi. Trei - patru ani stăm liniştiţi“, a spus Gică Hagi.

Punctul slab, fazele fixe

Managerul tehnic al FC Viitorul a remarcat că echipa sa a pus în practică, în mare, ce s-a stabilit la şedinţa tehnică. „Singurul lucru care nu mi-a plăcut au fost fazele fixe de care am beneficiat şi la care nu ne-am arătat periculoşi. Va trebui să mai lucrăm la acest capitol, pentru că una vorbim şi alta facem pe teren. Am repetat faze fixe dimineaţa, iar seara unii au uitat. Trebuie să ne batem foarte bine, să producem, să facem şi lucruri combinative. Acesta ar fi minusul, restul a fost bine“, a arătat Hagi.

„Nu e normal să primim atât de uşor goluri“

Antrenorul a lucrat cu elevii săi şi în plan psihologic. „Unii dintre jucătorii noştri aveau multe gânduri, multe întrebări. A trebuit să le curăţ şi să le reamintesc că ei sunt buni şi că trebuie să jucăm fotbal. Acesta a fost obiectivul nostru cu ASA, să producem mult fotbal, iar rezultatul e consecinţa evoluţiei noastre.
Publicul a văzut echipa de anul trecut. Am vorbit cu băieţii şi le-am spus că nu e normal să primim atât de uşor goluri. Trebuie să tratăm mult mai bine jocul fără minge. Nu cred că ASA a fost foarte slabă, ci Viitorul a fost foarte bună. Când joci bine, pare uşor, dar nu e aşa. Am evoluat ca anul trecut, când puneam mai toate echipele în dificultate“, a spus „Regele“. În etapa viitoare, FC Viitorul va juca în deplasare cu CSMS Iaşi, vineri, 19 august, de la ora 21.00. 

Care este obiectivul

Hagi a reafirmat că, în acest sezon, FC Viitorul nu se va lupta la titlu, obiectivul echipei fiind altul. „Ne dorim să fim cât mai sus în clasament, dar, dacă ne vom vedea şi la anul în Liga 1, trebuie să ne declarăm fericiţi. E fantastic să jucăm în primul eşalon. Obiectivul nostru e să producem jucători, cărora trebuie să le dăm şansa să joace, fie şi în detrimentul rezultatului. Nu avem nicio presiune. Cu siguranţă, sus de tot în primele patru, nu putem termina. Cele de acolo sunt mult mai puternice decât noi, din toate punctele de vedere“, a spus Gică Hagi.

„Cu asta trebuie să ne identificăm“

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, germanul Christoph Daum, a convocat în lotul lărgit al reprezentativei, pentru meciul oficial cu Muntenegru, şi doi fotbalişti de la FC Viitorul, Răzvan Marin şi Romario Benzar. „Mă simt bine că avem doi jucători convocaţi la Naţională. Şi ei sunt fericiţi. Sunt acolo, vor vedea cu ce se mănâncă, e altceva. E alt nivel. Mă bucur pentru ei, dar şi pentru cei care vor fi convocaţi la Under-21. Sunt mulţumit de munca mea, aceea de a produce jucători. Cu asta trebuie să ne identificăm, aceştia vom fi de acum încolo. Sper ca în România să fie câteva echipe puternice, cărora noi să le oferim jucători. Dacă, într-o zi, vom fi puternici, se va vedea. Însă, deocamdată, să ne vedem de nivelul nostru. Că putem fi o surpriză, ca anul trecut, da, dar nu trebuie să ne creăm o presiune suplimentară“, a mai spus Gică Hagi.

Sursa foto: Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii