Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Execuţie în direct, facem memoriu” Farul a luat foc după arbitrajul de la meciul cu Unirea Slobozia (galerie foto + video)

ro

17 Mar, 2014 00:00 2903 Marime text
FC Farul a încheiat la egalitate, 1-1, meciul cu Unirea Slobozia, jucat sâmbătă la Constanţa, în etapa a 20-a a Ligii a 2-a. Gazdele au acuzat însă vehement prestaţia brigăzii de arbitri conduse de Iulian Dima, din Bucureşti.
 

„Marinarii” au ratat victoria şi în al patrulea meci cu Ştefan Nanu antrenor. Constănţenii au înregistrat în aceste confruntări trei egaluri şi o înfrângere, dar au contestat aproape mereu decizii ale arbitrilor. În partida cu Unirea Slobozia, fariştii au strigat însă cel mai tare. Şi au avut de ce să se plângă.
 
Fără a străluci, meciul a fost unul de luptă, în care, contra echipei de pe locul trei, Farul a condus jocul şi a avut mai multe ocazii. În minutul 20 însă, centralul Iulian Dima nu le-a acordat gazdelor o lovitură de la 11 m, la un fault în careu al constănţeanului Florentin Tudorache la Ivanovici. Şi antrenorul Unirii, Adrian Mihalcea, a recunoscut că a fost penalty, însă arbitrul a decis altceva: galben lui Iva pentru simulare! Din pricina acestui avertisment, acordat eronat, decarul Farului avea să fie eliminat apoi, după ce a mai primit un galben, în minutul 68. „Marinarii” contestă şi golul echipei din Slobozia, spunând că a fost validat în ciuda unei poziţii de ofsaid. „Arbitrul Iulian Dima ne-a executat în direct, ca la Botoşani, atunci când am intrat pe teren după el. Îi facem memoriu acestui arbitru şi încercăm să ridicăm suspendarea lui Ivanovici, pentru că a fost eliminat eronat. A fost penalty clar.

Lui Dima îi reproşăm în primul rând că s-a făcut arbitru. Nu ştiu ce interese au fost de a arbitrat aşa. În privinţa echipei noastre, sunt mulţumit de câţiva jucători, dar au fost şi unii care m-au dezamăgit, gen Lădaru”, a declarat patronul Farului, Giani Nedelcu. „Nu ni s-a dat un penalty clar şi am înţeles că la golul oaspeţilor a fost ofsaid. Păcat de efortul băieţilor. La Brăila, am fost egalaţi în prelungiri dintr-un 11 m care nu a fost, iar la Iaşi am fost penalizaţi cu o nouă lovitură de pedeapsă inventată. Nouă, în schimb, când avem penalty-uri, nu ni se dau. Asta e valoarea arbitrilor trimişi să conducă meciurile Farului”, a spus şi antrenorul secund al formaţiei constănţene, Narcis Mohora. „A fost penalty clar la faza din minutul 20, dar apoi arbitrajul mi s-a părut destul de echilibrat. Nu ştiu dacă a fost ofsaid la golul nostru, dar arbitrul a dat cartonaşe şi de o parte şi de alta şi a lăsat jocul liber. Cred că, excluzând penalty-ul, arbitrajul a fost OK”, a spus şi principalul Unirii, Adrian Mihalcea. Pentru Farul a marcat Valentin Apostol (în minutul 65), iar pentru oaspeţi, care au avut şi ei un eliminat (Soare, în minutul 72), a egalat fostul jucător al Săgeţii Năvodari şi al Viitorului, Jianu. Cele două echipe au fost: FC Farul (antrenor, Ştefan Nanu) - Puia - Niţescu, Ghinea, Bumbac (cpt.), Mansur (63 Barna) - Scărlătescu (84 Silvăşan), Tothăzan (14 I. Florea I), V. Apostol, Lădaru - Ivanovici, Igiroşanu; Unirea (antrenor, Adrian Mihalcea) - L. Dobre - St. Stan, R. Soare (cpt.), Fl. Tudorache, C. Toma - Macare, Ivaşcă (78 Patriancă), Ibrian, Bolat (70 Jianu) - Ursu (46 M. Florea), E. Nanu.
 
Nu acceptă indolenţa sau neputinţa
 
FC Farul s-a confruntat la meciul de sâmbătă cu mari probleme de lot, mai mulţi fotbalişti fiind răciţi sau accidentaţi. Portarul Vlad Neagu are pneumonie, fundaşul dreapta Robert Băjan a răcit tare (ambii fiind nevoiţi să se spele cu apă rece la stadion!), iar vârful Cristian Cristea e accidentat. Toţi trei ar fi fost titulari, dar nu au putut fi folosiţi. În plus, afectaţi de răceală au fost şi unii dintre fotbaliştii care au intrat pe teren, Mansur fiind schimbat tocmai din acest motiv. Vlad Neagu a fost băgat pe perfuzii (are branulă la mână), este acasă şi urmează cinci zile de tratament. „Neagu urma să fie titular cu Unirea Slobozia. Băjan nu se putea ţine pe picioare de răcit ce era. A avut frisoane şi nu a putut dormi toată noaptea dinaintea meciului. Acestea nu sunt problemele noastre, ale antrenorilor, dar se pare că cei care s-au îmbolnăvit au făcut duş cu apă rece. Mansur a fost răcit şi el, iar prin minutul 60 ne-a spus că are ameţeli şi am fost nevoiţi să-l înlocuim. Pe Tothăzan l-am schimbat pentru că a intrat rău în joc, la fel ca la Iaşi. Avem încredere în el, dar asta nu înseamnă că vom accepta indolenţa sau neputinţa. Cristea este accidentat la genunchi şi nu s-a putut antrena. Pentru noi e o mare pierdere că, în acest moment, Silvăşan nu poate juca măcar 60 de minute. Am evoluat în unele meciuri cu patru sau cinci juniori în teren. Ăsta este lotul pe care l-am găsit când am venit, cu el defilăm”, a mai spus Narcis Mohora.
 
„Vă promitem că vom câştiga”

 
Secundul Farului s-a arătat mulţumit de jocul echipei din partida cu Unirea Slobozia, în ciuda faptului că rezultatul le lasă „marinarilor” şanse mici de calificare în play-off. „Mai avem doar şanse teoretice. Totuşi, cu această echipă, formată în majoritate din jucători tineri, neconsacraţi, am făcut un joc bun cu echipa de pe locul trei. Am condus ostilităţile. Ne vom pregăti foarte bine pentru meciul care urmează, cel cu Rapid (n.r. se joacă la Constanţa, sâmbătă, 22 martie, de la ora 16.00, în direct la TVR1), după care vom avea două săptămâni de pauză, în care ne vom putea antrena mult mai bine ca până acum, în vederea ultimelor trei meciuri din sezonul regulat. Vă promitem că vom pregăti echipa de aşa manieră încât să câştigăm meciurile importante care ne aşteaptă cu echipele din subsolul clasamentului”, a arătat Mohora. „A fost un meci prost din punctul meu de vedere. Ca spectator, aş fi plecat dezamăgit. Sunt mulţumit că am reuşit totuşi să nu pierdem. N-am sperat că pot să fac mai mult azi (n.r. sâmbătă). Am şi eu o parte din vină, pentru că n-am reuşit să-i motivez pe jucători după victoria de la Berceni. Farul nu cred că are şanse să prindă play-off-ul”, a spus şi Adrian Mihalcea.
 
Sursa foto1: suporterul-constantean.ro; sursa video: Mamaia TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii