Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echipa lui Hagi întâlnește CSU Craiova Ce spune George Țucudean, golgheterul FC Viitorul, despre interesul pe care i-l arată CFR Cluj

ro

02 Dec, 2017 00:00 2386 Marime text
Campioana României la fotbal, FC Viitorul, susține sâmbătă, 2 decembrie, partida din etapa a 20-a a Ligii 1, în deplasare cu CSU Craiova. Meciul începe la ora 20.45. În clasament, gazdele ocupă locul trei, cu 36 de puncte, în vreme ce formația de pe litoral e a cincea în ierarhie, cu 31 de puncte, astfel că se anunță o confruntare interesantă. 
 
În campionat, FC Viitorul are o serie de șapte meciuri la rând fără eșec (cinci victorii consecutive și două egaluri), în ultima partidă remizând acasă cu Poli Timișoara (1-1), într-o partidă pe care a controlat-o și a avut mai multe ocazii, dar nu a reușit să se impună. În acel meci, managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, nu s-a putut baza pe doi oameni de bază, stoperul Bogdan Țâru (căpitanul echipei) și atacantul George Țucudean, golgheterul formației. Aflați în stare de suspendare atunci, ambii vor reveni în partida de la Craiova. 

Se vor bate pentru cele trei puncte 

„Ne vom duela cu o echipă puternică, bine organizată, cu un antrenor căruia, deși e italian, îi place să joace fotbal. CSU Craiova marchează și e în formă. Eu am o slăbiciune pentru jucătorii din acea parte a țării, care au un spirit foarte bun. Dar și noi avem valoare și ambiție și ne vom bate pentru cele trei puncte. Va fi un meci frumos. Sperăm să fim mai iuți și mai inteligenți. Punctele puse în joc sunt foarte importante și pentru noi, și pentru ei. Mai sunt trei meciuri din 2017 și vrem să le terminăm cu bine. Am avut un an extraordinar. Am reușit o performanță unică, la care nu ne gândeam“, a precizat Hagi.

Misiune dificilă 

„Întâlnim una dintre echipele bune ale campionatului, care este pe val. Acum au și stadionul acesta nou, va veni multă lume la meci. Vom avea o misiune dificilă, dar suntem pe un drum bun, avem victorii și egal în ultima partidă, însă am avut ghinion în acea partidă cu Timișoara. Sperăm să o ținem tot așa. Lupta pentru calificarea în play-off este deschisă în continuare. Trebuie să facem multe puncte din aceste trei meciuri, pentru a avea un sfârșit de an foarte bun“, a declarat Bogdan Țâru.

De aceea e fotbalul atât de frumos 

George Țucudean anticipează o atmosferă fierbinte la Craiova, dar spune că jucătorii Viitorului nu trebuie să se lase intimidați. „Suntem bine în ultimul timp. Păcat că n-am câștigat și cu Timișoara, că am avut meciul în mână. Dar de aceea e fotbalul atât de frumos. Sperăm să facem un meci bun la Craiova. Ei joacă acasă, cu atâția oameni în spate, dar noi trebuie să ne facem jocul obișnuit și să nu ne gândim la altceva. E alt aer pe un stadion nou. Meritau să aibă această arenă, au jucat atâta timp în altă parte“, a punctat Țucudean.

A avut un an foarte bun 

Golgheterul campioanei Ligii 1 a comentat și interesul pentru el al liderului actual al clasamentului, CFR Cluj: „Mă bucur că cei de la CFR au interes pentru mine. Am muncit și acest an a fost unul foarte bun pentru mine. În momentul de față, sunt sub contract cu Viitorul și nu am ce să spun mai multe. Îmi fac treaba, joc la această echipă, iar dacă va veni o ofertă foarte bună pentru mine, și pentru club, cine știe, poate mi se va da drumul să plec“, a spus Țucudean, care, din iarnă, mai are contract un an și jumătate cu FC Viitorul. 

Operat de trei ori într-un an la genunchi 

Campioana a susținut ultimul meci oficial în Cupa României, cu FC Botoșani, în deplasare, partidă pe care a abordat-o cu mulți tineri, media de vârstă fiind de 20,2 ani. Viitorul a pierdut cu 2-3, dar puștii au jucat foarte bine, iar cele două goluri, marcate de Gavra și Denis Drăguș, au fost de generic. „Am avut o perioadă foarte urâtă. Într-un singur an, am fost operat de trei ori la genunchi. Mă bucur că am reușit să revin și să joc fotbal din nou. Acesta e cel mai important lucru pentru mine. Am muncit foarte mult, mă bucur că am marcat la Botoșani, iar dacă ne și calificam, era și mai frumos. Pentru orice atacant, un gol înseamnă foarte mult pentru moral. Am avut o echipă foarte tânără, ceea ce arată că Academia produce în continuare tineri de valoare. În continuare, cel mai mult îmi doresc să fiu sănătos, să pot juca, iar, dacă voi avea rezultate pozitive, cu atât mai bine“, a spus Cristian Gavra.

Sfaturile lui Mihai Drăguș către fiul său, Denis 

Fiu al fostului atacant Mihai Drăguș, Denis Drăguș, a arătat: „Am făcut un meci foarte bun la Botoșani, pe un teren unde e foarte greu să joci, prin prisma publicului. De asemenea, și suprafața de joc, dificilă, ne-a pus probleme. Ne pare rău că n-am reușit să ne impunem. Sperăm să căpătăm experiență din acest meci. Am mai reușit o execuție similară cu cea de la gol într-un turneu în Ungaria. Se pare că-mi priesc meciurile cu FC Botoșani. Sper să marchez și în campionat. În perioada următoare, sper să joc cât mai mult și să-mi pot ajuta echipa să facem performanță. Tata mă sfătuiește ce să fac în meci, dar nu vorbim extraordinar de mult, mă lasă să mă concentrez. Avem o Academie foarte bună, cu jucători care vin din spate, iar meciul de la Botoșani a fost dovada că se lucrează foarte bine“.
 
Sursa foto: Youtube Academia Hagi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii