Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce performanță! „Uraganul” Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roland Garros

ro

05 Jun, 2014 00:00 1761 Marime text
Constănțeanca Simona Halep este irezistibilă la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului. Într-o formă extraordinară, plină de încredere și bucurându-se din plin de tenis, tânăra de 22 de ani face ravagii, ca un uragan, printre adversare, care se arată neputincioase în fața forței Simonei. Ultima victimă a incredibilei constănțence, numărul 4 mondial și cap de serie numărul 4 la Paris, a fost, ieri, rusoaica Svetlana Kuznețova, numărul 28 WTA și cap de serie numărul 27. O tenismenă cunoscută din circuitul profesionist, care a câștigat chiar la Roland Garros, în 2009, dar căreia Simona nu i-a dat nicio șansă în partida din sferturi, demolând-o, cu un dublu 6-2. Halep accede astfel în semifinale la Roland Garros, o performanță extraordinară, cea mai bună realizare a ei într-un turneu de Mare Șlem! Partida de ieri din sferturi s-a jucat cu o întârziere de trei ore din cauza ploii, însă acest amănunt nu a contat pentru Simona, nu a scos-o din ritm. Este prea concentrată și prea hotărătă pentru a-i mai distrage ceva atenția. În semifinale, Halep se va duela cu germanca Andrea Petkovic (cap de serie numărul 28, locul 27 în lume), care, tot ieri, a învins-o în sferturi, cu același scor cu care a câștigat și Simona, 6-2, 6-2, pe Sara Errani, din Italia, a zecea favorită și locul 11 WTA.

Dacă ajunge în finală, urcă pe locul trei în lume!

Dacă va ajunge în finală, constănțeanca va mai doborî un record, urmând a urca de luni pe locul 3 WTA, cea mai înaltă poziție ocupată vreodată de o jucătoare de tenis din România! Scorul întâlnirilor directe cu Petkovic îi este favorabil lui Halep cu 2-1. Germanca a câștigat primul meci dintre cele două, din 2009, iar anul trecut Simona s-a impus de două ori, unul dintre meciuri fiind finala de la Nurnberg, unde scorul a fost 6-3, 6-3. Cealaltă semifinală de la Roland Garros este Maria Șarapova (Rusia, nr. 7) - Eugenie Bouchard (Canada, nr. 18). Simona Halep este principala favorită a competiției, după ce primii trei capi de serie, Serena Williams (SUA), Li Na (China) și Agneszka Radwanska (Polonia) au fost eliminate, surprinzător, în fazele inferioare ale turneului. 

A avut o zi perfectă

Prima semifinală care se va juca, astăzi, este Şarapova - Bouchard, de la ora 16.00, urmată de Halep - Petkovic. Ultima sportivă din România care s-a calificat într-o semifinală de Grand Slam a fost Irina Spârlea, în 1997, la US Open. În afară de Halep şi Spârlea, au mai avansat în această fază altedouă românce, Virginia Ruzici, în 1978 (când a triumfat la Roland Garros) şi în 1980 (când a pierdut finala de la acelaşi turneu), şi Florenţa Mihai (finalistă, în 1977, tot la Roland Garros). După meci, Halep a spus că a avut o zi perfectă, jucând rapid şi foarte agresiv. S-a simţit bine, a simţit jocul şi a stat foarte aproape de linia de fund. De cealaltă parte, Kuzneţova a lăudat-o pe tânăra constănţeancă pentru faptul că practică un tenis foarte inteligent, ştiind să-şi dozeze viteza foarte bine.


Sursa foto: rolandgarros.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii