Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Chiriţă, pe podium la Cupa României Elena Zaharia, din Constanţa, a câştigat Top 16 Europa (galerie foto)

ro

27 Oct, 2015 00:00 2082 Marime text


Un nou rezultat deosebit pentru tânăra jucătoare de tenis de masă din Constanţa Elena Zaharia. Aceasta a participat la Top 16 Europa Stiga Masters Minimes, întrecere desfăşurată la Blegny (Belgia), şi a ocupat locul întâi!
 
Delegaţia României a fost însoţită şi de antrenoarea constănţeană Elena Sebe. Elena Zaharia şi o altă jucătoare de la malul mării, Camelia Mitrofan, au fost selecţionate, din 427 de sportivi şi sportive, în programul Eurotalent pentru dezvoltarea tinerelor valori de pe continent. Din 427 de sportivi monitorizaţi, Federaţia Europeană de Tenis de Masă s-a oprit la nouă, printre care şi cele două constănţence, testul final fiind la Otocec, în Slovenia.
 
Pe lângă alte titluri şi medalii interne, Elena Zaharia a obţinut, de curând, şi medalia de bronz în proba de simplu la Euro Mini Champs de la Strasbourg (Franţa), cea mai importantă întrecere continentală rezervată copiilor născuţi în anul 2004 (mini-cadeţi). Zaharia a participat cu lotul României şi a cucerit singura medalie tricoloră.

Optimi de finală pentru Samara în Polonia

Campioana europeană de senioare Eliza Samara a participat la Openul Poloniei, de la Varşovia, unde s-a oprit în optimi atât la simplu, cât şi la dublu feminin. La simplu, Eliza (aflată pe locul 16 mondial, în urcare cu cinci poziţii faţă de ultima ierarhie) a cedat în această fază în faţa chinezoaicei Yang Wu (a noua jucătoare a lumii), scorul fiind 4-0 (11-8, 11-4, 11-5, 11-7). În 16-imi, constănţeanca a dispus de Natalia Partyka, din Polonia, cu 4-1 (12-10, 4-11, 11-7, 11-8, 11-7), iar în primele 64 s-a impus tot cu 4-1 (11-9, 11-8, 11-9, 9-11, 11-6) în disputa cu Eva Odorova (din Slovacia).
 
La dublu, Samara a făcut pereche cu Georgina Pota (Ungaria), alături de care a cucerit medalia de argint la Campionatul European. De data aceasta, cele două au cedat cu 0-3 (10-12, 6-11, 7-11) în primul tur de pe tabloul principal (optimile de finală) în faţa polonezelor Katarzyna Grzybowska şi Natalia Partyka.

Chiriţă, învins de campion

La Constanţa s-a desfăşurat Cupa României la juniori II, iar un reprezentant al gazdelor, Alexandru Chiriţă (LPS „Nicolae Rotaru“), a ocupat locul trei la băieţi, fiind învins în semifinală de cel care avea să câştige întrecerea, Szabolcs Tamasz, de la CSS Odorheiu Secuiesc.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii