Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A apărut pe coperta „International Gymnast Magazine" Astăzi este ziua de naştere a unei campioane olimpice a Constanţei (galerie foto + video)

ro

11 Feb, 2013 23:09 5299 Marime text
sofronie.jpgNicoleta Daniela Sofronie, una dintre nestematele sportive ale Constanţei, îşi serbează astăzi ziua de naştere, fosta gimnastă împlinind o vârstă frumoasă, 25 de ani. La Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004, Dana i-a adus glorie României şi Constanţei, cucerind două medalii: aur cu echipa şi argint la sol, unde a secondat-o pe Cătălina Ponor. Din formaţia campioană olimpică au mai făcut parte, pe lângă Dana şi Cătălina, Silvia Stroescu, Oana Ban, Monica Roşu şi Alexandra Eremia. În concursul pe echipe, Sofronie a concurat la trei aparate: sărituri (nota 9,400), paralele (9,562) şi sol (9,562). La competiţia supremă de la Atena, Dănuţa a mai obţinut un loc cinci la individual compus şi o poziţie a şasea în finala de la paralele.

Anul 2004 a fost unul extrem de fructuos pentru gimnasta constănţeană nu numai prin medaliile de la Jocurile Olimpice, ci şi prin evoluţia de la Campionatul European de la Amsterdam, unde a luat aur cu echipa (România nu mai fusese campioană continentală de şase ani) şi argint la individual compus. Graţia, naturaleţea şi tehnicitatea Danei etalate la aceste Europene au făcut ca gimnasta constănţeană să apară pe coperta „International Gymnast Magazine".

Retrasă de opt ani din activitatea competiţională, Dana Sofronie a activat o perioadă şi la Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa, având ca sarcină monitorizarea presei sportive. În prezent, face parte din colectivul tehnic al secţiei de gimnastică de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanţa, contribuind şi ea la medaliile câştigate de micile gimnaste. De asemenea, Dana este profesor de educaţie fizică şi sport, specializarea gimnastică. Printre pasiunile ei se numără măştile. A colecţionat peste 30, din porţelan, cele mai multe din România, însă are câteva şi din Veneţia, din timpul carnavalului. Cu timpul, a devenit o specialistă a măştilor, ajungând să confecţioneze ea însăşi două, din ghips.

Sursa foto: Facebook

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii