Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:07 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blitzkrieg, varianta americana

ro

27 Feb, 2010 14:05 1426 Marime text

blitzkrieg.jpgNaţionala masculină a SUA a reuşit partida perfectă în semifinalele competiţiei de hochei de la Vancouver. În doar 13 minute, Rafalski, Langerbrunner şi ceilalţi „stars and stripes" au punctat de şase ori în poarta unei echipe a Finlandei incapabile să reacţioneze. În munutul 12.46, tabela arata un uimitor 6-0, în condiţiile în care Finlanda e cunoscută pentru defensiva extrem de puternică, iar americanii au oprit motoarele şi s-au impus cu 6-1.

Aşa a ajuns o naţională cotată cu şanse minime să avanseze dincolo de sferturi, în postura de a juca cu titlul olimpic pe masă. Ca totul să fie perfect, la 50 de ani de la primul titlu olimpic obţinut de SUA, americanii intră în finală cu un record de invidiat de 5-0-0, peste orice calcul şi aşteptare, şi cu un joc care sperie pe oricine. „Pare incredibil. Este extrem de greu să descriem sentimentul chiar acum. Chiar şi să stai pe banca de rezerve şi să urmăreşti cronometrul este ceva de vis", a spus, imediat după meci, Zack Parise. Probabil că toţi cei acre au văzut meciul s-au simţit într-un vis.

Ryan Malone a deschis scorul după 2.04 după ce Mikka Kiprusoff a gafat impardonabil şi i-a pasat practic pucul americanului în timp ce poarta era goală. Jucătorul lui Tampa Bay a mulţumit frumos pentru oportunitate şi a declanşat un veritabil „război fulger". O eliminare la europeni s-a soldat cu un nou gol, marcat de Parise, iar Johnson a profitat de o altă superioritate, pentru ca Patrick Kane să înscrie golul patru în minutul 10.08. A fost al patrulea gol din 7 şuturi iar tehnicianul Finlandei l-a scos pe Kiprusoff, evident depăşit de situaţie, şi l-a introdus pe Niklas Beckstrom.
Din păcate pentru „rezervă", maşinăria americană funcţiona atât de bine încât la următoarele trei atacuri, Finlanda a mai încasat două goluri. Kane şi Stastny au marcat pentru a realiza cea mai bună repriză din istoria recentă a Jocurilor Olimpice şi apoi s-au concentrat pe defensivă, cea care va trebui să reziste mâine noapte în faţa dorinţei de răzbunare a Canadei. Umilinţa a atins cote nebănuite când Ryan Miller a fost schimbat în poarta americanilor după ce apărase 18 şuturi. Astfel managementul SUA a preferat să-i odihnească oamenii cu greutate înaintea duelului istoric, majoritatea timpului de joc pe gheaţă aflându-se liniile 3 şi 4. Finlanda a găsit totuşi drumul spre golul de onoare prin Antti Miettinen, însă nu a lăsat niciun moment impresia că poate face faţă la acest nivel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii