Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:25 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parcurile de distractie continua sa functioneze cu nereguli

ro

26 Aug, 2003 00:00 1009 Marime text

Amenzile nu mai sperie pe nimeni

Reprezentantii SC Vega International SRL si SC Bekosta SRL din Eforie Nord au primit sanctiuni de cate zece milioane de lei * Amenda tot de zece milioane de lei a primit si societatea Happy Time Holiday SA Constanta, care isi desfasura activitatea de agrement in Satul de Vacanta

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au efectuat, in perioada 1 - 13 august, o serie de actiuni de control la parcurile de distractii privind respectarea prevederilor hotararii guvernamentale 1102 din 2002. Astfel, au fost luati in vizor agentii economici care isi desfasoara activitatea in statiunile Mamaia - Sat Vacanta Constanta, Eforie Sud, Eforie Nord, Venus, Saturn si Neptun.Pe parcursul controalelor, a fost verificata activitatea de agrement desfasurata in parcurile de distractii precum si agentii economici care inchiriaza echipamente de agrement. Cat priveste activitatea de agrement au fost verificate parcurile din Mamaia, Eforie Nord, Neptun si Venus. Astfel, inspectorii OPC au constatat ca agentii economici care isi desfasoara activitate in aceste zone poseda acte de proprietate pentru terenurile pe care sunt amplasate utilajele iar bransamentele necesare conform prevederilor legale sunt realizate corespunzator. Au fost depistate insa si numeroase deficiente pentru care SC Vega International SRL si SC Bekosta SRL, agenti economici care deserveau parcul de distractii din Eforie Nord, au primit sanctiuni de cate zece milioane de lei. Amenda de 10 milioane de lei a mai fost aplicata si societatii Happy Time Holiday SA Constanta, care isi desfasura activitatea de agrement in Satul de Vacanta. Totodata, societatile Marian Parc SRL, Sorima Trading SRL si Ioni Prest Impex SRL, toate din Bucuresti cu puncte de lucru pe litoral, au fost sanctionate contraventional pentru neinformarea turistilor la fiecare utilaj in parte, in ceea ce priveste timpul prestatiei si tariful, asa cu prevede legislatia in vigoare.

Tarife "invizibile"

Actiunea a mai vizat si verificarea agentilor economici care inchiriaza echipamente de agrement. In acest sens au fost controlate trei societati care nu aveau afisate tarifele practicate si nu erau informatii privind modul de folosinta a produsului inchiriat precum si potentialele riscuri. Conform legislatiei, pentru aceste deficiente s-au aplicat trei sanctiuni contraventionale in valoare de cate trei milioane fiecare. De asemenea, s-au mai aplicat noua amenzi in valoare totala de 48 de milioane de lei. inspectorii OPC au mai stabilit si 12 masuri pentru remedierea deficientelor constatate din care sase au fost remediate pe perioada controlului prin afisarea tuturor datelor privind informarea turistilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii