Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O fetita de 18 luni din Romania a trecut cu bine printr-o operatie cardiaca dificila

ro

25 Dec, 2008 13:32 1670 Marime text

O fetiţă de 18 luni din România a trecută cu succes printr-o operaţie dificilă desfăşurată la un spital din Boston, în urma căreia malformaţia congenitală cardiacă de care suferea i-a fost corectată, informează cotidianul Boston Herald, citat de Agerpres.

În afară de faptul că Sonia Conovaru se născuse cu inima pe partea dreaptă, ventriculele erau inversate, în condiţiile în care în mod normal ventriculul drept pompează sânge în plămâni în timp ce ventriculul stâng trimite sânge în restul corpului, a precizat chirurgul care s-a ocupat de caz.

Pedro del Nido, directorul secţiei de chirurgie cardiacă de la Children's Hospital din Boston, a explicat că operaţia fetiţei, desfăşurată luni, a fost complicată de faptul că nu exista o legătură directă între inimă şi plămâni. Din acest motiv, chirurgul - care a realizat aproximativ 50 de operaţii similare în ultimii 6-7 ani - a fost nevoit să facă şi un transplant de arteră şi de valvă.

Potrivit publicaţiei citate, în România, unde efectuarea acestei intervenţii nu a fost posibilă, Sonia a fost ţinută în viaţă cu medicaţie timp de şase săptămâni înainte de a trece printr-o operaţie care i-a prelungit viaţa, fără a-i rezolva însă problema. Fetiţa 'a reuşit în mod miraculos să supravieţuiască în aceste şase săptămâni, dar majoritatea bebeluşilor mor în primele ore dacă nu sunt trataţi', a adăugat medicul citat de Boston Herald.
Unul din 160 de copii se nasc cu malformaţii cardiace, dar numai două zecimi din 1% din aceştia au aceleaşi probleme ca mica Sonia, menţionează cotidianul american.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii