Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Observator de Constanţa Mascaţii au descins la SC Ecological Center SA

ro

30 Mar, 2011 12:11 1456 Marime text

Procurorul a descoperit documente falsificate folosite la obţinerea autorizaţiilor

Firma italiană vrea să construiască, la Năvodari, cel mai mare centru de deşeuri industriale din ţară

Procurorul care instrumentează dosarul penal deschis pe numele celor care au semnat pentru avizele de deschidere a Centrului de deşeuri industriale pe raza oraşului Năvodari, în zona Fertilchim, a descins cu mascaţii la sediul combinatului.

În urma verificărilor, procurorul Teodor Niţă a constatat că pe o suprafaţă de 15 hectare, la o adâncime de 100 de metri, se intenţionează amenajarea unei gropi de gunoi, care ar avea consecinţe dintre cele mai grave pentru mediu şi locuitorii oraşului, dar şi ai judeţului Constanţa. De asemenea, la finalul acţiunii de verificare de la sediul SC Ecological Center SA din Năvodari au mai fost descoperite documente care nu par a fi în regulă şi care nu justifică respectiva construcţie a Centrului de deşeuri industriale.

Despre aceste verificări, reprezentanţii administraţiei locale Năvodari ţin să precizeze că, pe lângă toate neclarităţile scoase la lumină atât de primar, cât şi de anchetatori, există suspiciuni că anumite avize care poartă semnături ale foştilor primari, Tudorel Calapod şi Ion Dobre, ar fi falsificate. Aceleaşi surse arată că şi chitanţele prin care au fost încasate sumele de bani - contravaloarea eliberării documentaţiilor în baza cărora a fost demarată investiţia de la Năvodari a SC Ecological Center SA ar fi, de asemenea, falsificate.

sursa: Gazeta de Navodari
„Investitorul a obţinut acordul de mediu în baza unor acte falsificate. Există trei acte care au stat la baza documentației de mediu, după cum urmează: 714, 715 și 716. Documentul 715 din august 2004 este semnat de fostul primar Ion Dobre, restul de fostul primar Tudorel Calapod. Ori, la acea dată Ion Dobre nu mai era nici primar. Așadar, am găsit o sumedenie de acte interesante, motiv pentru care voi chema la audieri funcționarii Agenției de Mediu București", a declarat Teodor Niţă.

http://observator.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii