Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un milion de euro de la administraţia Mazăre pentru elevi şi studenţi. Interes electoral?

ro

04 Feb, 2015 00:00 1995 Marime text
Radu Mazăre, şeful municipalităţii constănţene, s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa şi cu studenţii, pentru a le face cunoscut un proiect pe care intenţionează să-l implementeze printr-o hotărâre a Consiliului Local. Conform declaraţiilor primarului, proiectul este dedicat elevilor şi studenţilor din municipiul Constanţa şi are, pentru moment, o denumire generică: „Şi eu pot“. Edilul-şef a declarat însă că denumirea proiectului poate fi oricând modificată, dacă există idei mai bune.

Proiectul propus de primar face referire la mai multe domenii: sport, artă, literatură, gastronomie. Potrivit explicaţiilor edilului-şef, administraţia locală va aloca din bugetul pe 2015 un milion de euro (!) pentru acest proiect şi asta fără a lua bani din alte domenii. „Este trecut în buget, nu luăm bani din altă parte“, a afirmat Mazăre. Tot el a mărturisit: „Avem bani, vrem să facem povestea asta, chiar cred în ea.“

Primarul municipiului Constanţa a fost sfătuit să implementeze acest proiect chiar de către fiul său, Răducu Mazăre, care îl... consiliază. Prezent la evenimentul de ieri, acesta din urmă a declarat că, atât timp cât a fost licean în Constanţa, a remarcat că elevii nu au prea multe posibilităţi de a-şi promova pasiunile.

Ce este interesant este faptul că abia în acest al patrulea mandat primarul Mazăre îşi întoarce faţa către elevii şi studenţii constănţeni, până acum ignoraţi de administraţia locală. Cei mai mulţi dintre elevii de clasa a XII-a şi studenţii au, aşa cum se ştie, peste 18 ani, deci teoretic reprezintă un potenţial electorat care poate fi sedus. În această ordine de idei, primarul a anunţat că proiectul de 1 milion de euro prevede şi o serie de premii, iar unul dintre cele menţionate ar fi un Iphone 6. De unde ştie primarul ce vor tinerii? De la „gagicile mai mici“, aşa cum a ţinut să afirme.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii