Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Grindeanu, primele propuneri pentru fermieri!

ro

04 Jan, 2017 16:08 2060 Marime text
Premierul propus, Sorin Grindeanu, și-a prezentat programul de guvernare și i-a asigurat pe cei prezenți de aplicarea în totalitate a acestuia. ”Vreau să le mulțumesc celor care m-au propus în această funcție și vreau să precizez că prima propunere a PSD, doamna Sevil Shhaideh,  ar fi fost o variantă excepțională și este bine că dânsa va fi aproape de mine la guvernare. Salut echilibrul președintelui Liviu Dragnea care s-a comportat exemplar în aceste săptămâni și a pus interesul național înaintea celui personal. Îmi doresc o țară în care anormalul să fie o excepție și nu o regulă cum pare să fie acum. În programul de guvernare o să găsiți toate măsurile prezentate în timpul campaniei de președintele PSD, Liviu Dragnea, iar acestea au fost votate de români”, a declarat Sorin Grindeanu în fața parlamentarilor.

”Fermierii români ar trebui să aibă șanse egale cu cei europeni iar asta înseamnă plata la timp a subvențiilor astfel încât fermierii să nu mai suporte penalizări. Într-o Românie normală se investește în sistemul de irigații astfel încât ca fermierii să nu mai stea la mila capriciilor vremii. Îmi doresc ca produsele alimentare să vină din producția internă pentru că aveam un pământ bogat. Nu este normal să avem 50.000 de tone de tomate importate și să exportăm numai 3 tone. Nu este normal ca importurile de carne de porc să fie de 230.000 de tone iar exporturile de numai 20.000 de tone. Vrem să susținem aceste două sectoare, a tomatelor și a cărnii de porc, și să acoperim cea mai mare parte a consumului intern cu produse sănătoase care să fie scoase pe piață de producătorii noștri”, a spus Sorin Grindeanu.

Ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților în care Guvernul condus de Sorin Grindeanu va fi supus votului de încredere al Parlamentului a început miercuri, de la ora 15.00. Pentru a fi învestit de Parlament, noul Cabinet trebuie să întrunească voturile majorității deputaților și senatorilor, adică 232.

http://agrointel.ro/
sursa foto: http://cdn1.tion.ro/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii