Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest de amploare împotriva transferului Portului Constanţa Sindicaliştii şi operatorii portuari solicită „desfiinţarea Republicii Mazăre“

ro

28 May, 2014 00:00 2538 Marime text
Mâine reîncep protestele împotriva posibilului transfer al unui pachet de acţiuni ale Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor, la administraţia publică locală constănţeană. Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare, afiliată Blocului Naţional Sindical, anunţă un miting de amploare, în faţa Casei Albe, mai exact a Primăriei şi a Prefecturii Constanţa. 7.000 de oameni vor protesta împotriva intenţiei Guvernului de a scoate Portul Constanţa de sub autoritatea statului, pentru a-l trece parţial în subordinea municipalităţii. Amintim că noul pachet de 13% din acţiunile portului, solicitat de administraţia Mazăre, se va alătura, în cazul în care transferul va avea loc, pachetului de 20% de acţiuni deţinut deja de autorităţile locale.

„Poziţia membrilor Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare privind transferul pachetului de 13% din acţiunile deţinute de către Ministerul Transporturilor în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa către Consiliul Local Constanţa a mai fost exprimată şi argumentată atât în cadrul conferinţei de presă desfăşurate în data de 15 mai, cât şi în decursul celor trei zile de proteste desfăşurate în perioada 19 - 21 mai, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime. FNSP, afiliată Blocului Naţional Sindical, protestează şi solicită desfiinţarea Republicii Mazăre“, menţionează FNSP într-un comunicat de presă.
Protestul de mâine se va desfăşura între orele 11.00 - 14.30, iar la acest eveniment vor participa, în semn de solidaritate, şi reprezentanţi ai Organizaţiei Patronale „Operatorul Portuar“ Constanţa. Aceştia au anunţat, ieri, că îşi manifestă solidaritatea pentru acţiunile viitoare de protest ale FNSP, organizate cu sprijinul Blocului Naţional Sindical. „Organizaţia Patronală «Operatorul Portuar» Constanţa îşi păstrează aceeaşi poziţie declarată şi fundamentată împotriva transferului cu titlu gratuit al unui pachet de 13% din acţiunile deţinute de către Ministerul Transporturilor în cadrul Companiei Naţionale a Administraţiei Porturilor Maritime SA Constanţa către Consiliul Local Constanţa“, se precizează într-un comunicat de presă.
Organizaţia Patronală „Operatorul Portuar” reprezintă peste 95% din cifra de afaceri a tuturor operatorilor portuari.
Amintim, în acest context, că în cadrul protestelor din perioada 19 - 21 mai, peste 300 de sindicalişti au pichetat zilnic sediul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, scandând împotriva primarului Radu Mazăre, a ministrului Transporturilor, Dan Şova, precum şi a premierului Victor Ponta. FNSP a anunţat, încă de săptămâna trecută, că va relua protestele împotriva transferului ulterior alegerilor europarlamentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii