Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pedelistul Iustin Fabian Roman spune că titlul de cetăţean de onoare al Simonei Halep a fost politizat de PSD „Nu ne-am dorit politizarea proiectului. A fost, cu siguranţă, o rea voinţă” (documente)

ro

14 Mar, 2014 00:00 2207 Marime text
Consilierii locali constănţeni PDL au iniţiat, la sfârşitul lunii ianuarie, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa jucătoarei de tenis Simona Halep. În expunerea de motive semnată de pedeliştii Sorina Tuşa, Stelian Gima şi Iustin Fabian Roman se menţionează că Simona Halep „este cea mai bună jucătoare de tenis din România, actualmente locul 10 mondial”.

Cei trei democrat liberali amintesc că Halep a câştigat, de-a lungul carierei sale, şase turnee WTA la simplu (toate în 2013), dar şi că în noiembrie 2013 a fost desemnată „WTA's Most Improved Player” în 2013, devenit astfel prima jucătoare româncă distinsă cu acest titlu de la Virginia Ruzici încoace. „Considerăm că Simona Halep, prin activitatea sa sportivă, este o mândrie pentru Constanţa şi pentru constănţeni. Fiecare meci disputat de Simona în marile competiţii internaţionale, fiecare victorie pe care şi-o adaugă în palmares reprezintă o onoare, atât pentru oraşul, cât şi pentru ţara noastră”, susţin cei trei aleşi locali PDL.

Proiectul a fost înregistrat, susţine Iustin Fabian Roman, prim-vicepreşedintele PDL Constanţa, dar el nu a intrat pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local Constanţa, nici în şedinţa din februarie, nici în cea din martie. Nici măcar pe o ordine suplimentară. Legat de acest subiect, democrat liberalul a declarat: „De la secretariatul Primăriei Constanţa nu am primit decât un răspuns verbal, dar deloc explicit. Nu am înţeles exact de ce proiectul nostru nu a fost introdus pe ordinea de zi. În schimb, am aflat cu surprindere că un un proiect similar va fi votat de Consiliul Judeţean Constanţa, în proxima şedinţă. Nu mi se pare firesc, de vreme ce noi am iniţiat acest proiect, Simona Halep să nu fi devenit înainte cetăţean de onoare al municipiului Constanţa”.

Iustin Roman a ţinut să precizeze că democrat liberalii nu au dorit politizarea acestui proiect. „Nu ne-am dorit politizarea proiectului, ne-am dorit doar promovarea oamenilor de valoare din Constanţa. Dacă proiectul ar fi venit de la PSD în Consiliul Local Constanţa, cu siguranţă că ar fi intrat pe ordinea de zi. Aşa s-a politizat acest proiect. A fost, cu siguranţă, o rea voinţă”, a conchis consilierul local.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii