Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL Constanţa aşteaptă soluţia de la preşedinte „Sperăm ca Guvernul să-şi vină în toate minţile şi să nu majoreze acciza la carburanţi” (galerie foto)

ro

07 Dec, 2013 00:00 1462 Marime text
Democrat liberalii constănţeni au protestat, ieri, în faţa Prefecturii Constanţa, împotriva majorării accizei pe carburant. „Bugetul pentru anul 2014, produs de Guvernul Ponta, arată care sunt adevăratele priorităţi ale USL: alimentarea baronilor locali şi a clientelei politice cu banii luaţi din buzunarul tuturor românilor prin noi taxe şi impozite. Cu alte cuvinte, finanţarea campaniei electorale de anul viitor a PSD şi PNL direct din banii românilor. Guvernul socialist al USL a introdus taxe şi impozite care vor scoate, în plus, din buzunarul românilor peste 1000 de lei în 2014 - acciza la benzină de 7 eurocenţi + TVA pe fiecare litru de benzină, un nou tip de calcul al accizei vechi de la benzină care creşte şi ea preţul benzinei şi taxa pe stâlp pusă firmelor, care va creşte preţul la electricitate. Aceste taxe vin în paralel cu decizia Guvernului Ponta de a da mână liberă primarilor să crească taxele locale cât vor ei”, declara, cu o zi înaintea protestului, senatorul Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa.

La evenimentul de ieri din faţa Prefecturii au luat parte şi consilieri locali şi judeţeni ai PDL. „Protestăm împotriva creşterii accizei pe carburant. Ştim că această creştere a accizei va duce implicit la majorarea preţurilor. Creşterea preţurilor înseamnă implicit scăderea nivelului de trai, ceea ce ar fi o catastrofă pentru România. Mesajul principal este ca, prin Instituţia Prefectului, să i se transmită primului ministru că există oameni nemulţumiţi în Constanţa vizavi de Legea bugetului de stat”, a declarat consilierul judeţean George Măndilă. Conform explicaţiilor sale, PDL Constanţa îi solicită preşedintelui României retrimiterea, în Parlament, a Legii bugetului de stat, „iar ulterior, dacă se întoarce la fel, să o conteste la Curtea Constituţională”.
„Sperăm ca Guvernul să-şi vină în toate minţile şi să nu majoreze acciza la carburanţi”, a conchis democrat liberalul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii