Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativa deputatului Mircea Dobre are sprijinul PSD Liviu Dragnea susţine impozitul special în turism

ro

30 Jan, 2016 00:00 3098 Marime text
Liderii social-democraţi s-au reunit, ieri, la Braşov, în cadrul mai multor şedinţe şi întâlniri de lucru. Motivul principal al întrunirii staff-ului PSD a vizat stabilirea strategiei în cadrul sesiunii parlamentare ce va începe luni, dar şi a priorităţilor legate de alegerile locale programate pentru luna iunie.
 
Reuniţi la poalele Tâmpei, la Braşov, liderii Partidului Social Democrat au pus ţara la cale. În cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional, social-democraţii au decis care vor fi priorităţile legislative pe care le vor susţine în sesiunea parlamentară ce va debuta luni, 1 februarie.
Printre iniţiativele legislative propuse de parlamentarii PSD şi care vor avea toată susţinerea astfel încât să fie aprobate şi puse cât mai repede în aplicare se numără şi propunerea deputatului PSD de Constanţa Mircea Titus Dobre, care vizează, în special, domeniul turismului.
 
Însuşi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat public faptul că partidul, prin reprezentanţii săi din Parlament, va susţine iniţiativa legislativă a lui Mircea Dobre privind introducerea impozitului specific în turism şi alimentaţie publică.
 
Citeşte şi
     
Deputatul Mircea Titus Dobre a afirmat că proiectul său şi-a urmat procedura de urgenţă în Parlament şi, după începerea acestei sesiuni, va intra la votul final. „Nu este o chestiune personală, ci un proiect legislativ pe care PSD şi l-a asumat. Preşedintele Liviu Dragnea a manifestat aceeaşi susţinere încă din octombrie anul trecut, înainte de depunerea lui. Cert este că proiectul legislativ trebuie să treacă foarte repede, astfel încât să fie pus în aplicare, mai ales că evaziunea fiscală în acest domeniu de activitate a ajuns la un nivel îngrijorător”, ne-a declarat deputatul PSD de Constanţa Mircea Titus Dobre.

Se aşteaptă opinia Ministerului Finanţelor Publice 

De altfel, propunerea legislativă respectivă a fost dezbătută şi analizată ieri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, la care a participat şi deputatul constănţean Mircea Titus Dobre. „Am discutat cu oameni de afaceri din turism din zona montană şi le-am prezentat proiectul. Ei susţin iniţiativa legislativă şi o consideră de bun augur”, ne-a declarat Dobre, la finalul întâlnirii.
 
De asemenea, parlamentarul constănţean a confirmat faptul că s-au purtat discuţii pe marginea acestui proiect şi cu reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe şi, deşi primele semnale nu sunt încurajatoare, el este optimist. „În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, a reieşit că sunt împotriva acestui proiect de lege. Aşteptăm un punct de vedere oficial. Oricum, Parlamentul este cel care va decide, iar iniţiativa are susţinere din partea asociaţiilor şi Federaţiei Patronatelor din Turism. Eu cred că va fi adoptat”, a concluzionat deputatul PSD Mircea Titus Dobre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii