Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inevitabilul s-a produs la Ion Corvin Prefectul Volcinschi a emis ordinul de încetare a mandatului lui Dumitru Nedea

ro

15 Jul, 2014 00:00 4015 Marime text
Prefectul județului Constanța, Radu Volcinschi, în conformitate cu prevederile Legii administraţiei publice locale nr.215/2001, a emis, ieri, ordinul privind încetarea de drept a mandatului primarului comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea.
Acest pas era previzibil, întrucât liderul autorităţii locale din Ion Corvin s-a aflat în imposibilitatea de a-şi exercita atribuţiile ce îi revin conform mandatului încă din 11 ianuarie, atunci când starea de sănătate i s-a înrăutăţit. Ordinul prefectului poate fi atacat de primar în instanţă în termen de zece zile de la comunicare.

Partidele de dreapta vor în cursa electorală


„Emiterea ordinului a avut la bază adresa viceprimarului comunei Ion Corvin, Florin Doşcu, prin care s-a adus la cunoştinţă faptul că primarul se află în imposibilitatea exercitării funcţiei din cauza unei boli grave, certificate, care nu îi permite desfăşurarea activităţii. Adresei i-au fost anexate actele medicale emise în perioada ianuarie - iunie 2014, precum şi decizia medicală asupra capacităţii de muncă“, menţionează prefectul judeţului Constanţa, Radu Volcinschi.
Legea prevede ca, în caz de vacantare a funcţiei de primar, atribuţiile să fie exercitate de drept de către viceprimar.
„Din luna ianuarie, atribuţiile care îi reveneau şefului administraţiei publice locale au fost preluate de domnul viceprimar Florin Doşcu“, a declarat secretarul comunei Ion Corvin, Stela Mocanu.
Guvernul are atribuţia de a stabili data organizării alegerilor pentru funcţia de primar în termen de maximum 90 de zile.

Aşa cum cotidianul ZIUA de Constanţa a arătat în urmă cu o săptămână, partidele de dreapta deja se pregătesc de alegeri în comuna Ion Corvin. În contextul fuziunii PNL-PDL şi al eventualei unificări a dreptei la nivel local, candidatul pentru Primăria comunei Ion Corvin ar putea fi primul „produs“ al forţelor liberale unificate. „Este firesc să avem un singur candidat. Chiar dacă, până în momentul în care s-ar putea organiza alegeri în comuna Ion Corvin, nu va fi finalizată procedura de fuziune, vom face o alianţă, iar candidatul va fi stabilit de comun acord. Dacă Forţa Civică doreşte să ni se alăture, suntem deschişi oricăror discuţii şi propuneri“, a declarat, în contextul viitoarelor alegeri, liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir. Părerea sa este împărtăşită şi de preşedintele PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, dar şi de liderul Forţei Civice, Dănuţ Culeţu.
Şi preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Iorga-Palaz, a declarat, în contextul unei recente conferinţe de presă, că este la curent cu situaţia creată în localitatea Ion Corvin şi că Mişcarea Populară va avea cu siguranţă un candidat pentru funcţia de primar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii