Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În loc să se certe între ele pentru putere, partidele ar trebui să se bată pentru reunificarea țării

ro

28 Jun, 2015 17:10 1336 Marime text
 În loc să se certe între ele pentru putere, partidele politice românești ar trebui să se bată pentru reunificarea țării. Un teritoriu românesc a rămas suspendat dincolo de Prut și ținut la cheremul Rusiei pentru că statul român nu a făcut pași decisivi în a obține reîntregirea țării așa cum își doresc românii de pe ambele maluri ale Prutului.

Este o caracteristică a partidelor politice din ultimii 25 de ani să fie într-un permanent conflict între ele și să ducă o luptă crâncenă pentru a pune mâna pe resursele țării, dar să fie absente de la împlinirea marilor idealuri naționale și să rămână mute în fața altor puteri atunci când vine vorba de a-și apăra țara.
                        Astăzi, 28 iunie, la 75 de ani de la ultimatumul sovietic prin care România pierdea Basarabia, nordul Bucovinei și Ținutul Herța, este momentul să reafirmăm dorința poporului român de reîntregire și de reparare istorică a raptului teritorial prin care națiunea română a fost divizată în mai multe părți.
                        Voi fi prezent în această seară la comemorarea tragediei din 28 iunie 1940, la evenimentul organizat de Acțiunea 2012 în Piața Universității din București. România trebuie să dea semnalul că nu va mai lăsa Basarabia în mâinile Rusiei încă o dată și să își afirme puternic dorința și capacitatea de reunificare. Nici Rusia, nici nimeni altcineva nu ne va împiedica să redevenim o singură țară, așa cum am fost și așa cum este dreptul nostru să fim!
Deputat Bogdan Diaconu
Președintele Partidului România Unită

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii