Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Europarlamentarul Traian Ungureanu, despre posibilitatea trecerii Portului Constanţa la administraţia Mazăre „Vom reuşi să plantăm încă un punct de mişcare economică minimă şi de structuri mafiote maxime”

ro

15 Mar, 2014 00:00 5032 Marime text
Europarlamentarul PDL Traian Radu Ungureanu s-a aflat, vineri, la Constanţa, pentru a participa, alături de colegii săi din Parlamentul European - Marian Jean Marinescu, Monica Macovei şi Theodor Stolojan - la Colegiul Director Judeţean al PDL. Deputatul european a vorbit despre posibilitatea trecerii Portului Constanţa sub „umbrela” administraţiei Mazăre, lăsând de înţeles că această ipoteză nu este, în opinia sa, deloc benefică pentru Constanţa şi pentru locuitorii ei. „În ce ne priveşte, prin serviciile domnului Mazăre vom reuşi, dacă lucrurile merg pe gândirea domnului Mazăre, să plantăm încă un punct de pericol pe litoralul Mării Negre şi anume un punct de mişcare economică minimă şi de structuri mafiote maxime. E vorba de Portul Constanţa. Pentru domnul Mazăre pare să fie o carte de joc sau o fisă la Cazino”.
 
„Mazăre Nucleare”
 

Europarlamentarul democrat liberal nu a fost lipsit de o oarecare ironie: „Domnul Mazăre spune «vreau portul ca să scad preţul gigacaloriei». După raţionamentul ăsta, dacă i-am da domnului Mazăre toată Marea Neagră, gigacaloria ar putea fi gratuită. Pe urmă, întrebarea este: dacă domnul Mazăre vrea astăzi portul, poate mâine vrea centrala de la Cernavodă, că-i aproape, şi vom avea, pentru prima dată, Mazăre Nucleare. Ăsta e nivelul la care sunt tratate problemele cheie pentru România, pentru întreg spaţiul Mării Negre în acest moment, sub semnătura administraţiei locale”. În opinia lui Traian Ungureanu, Constanţa, dar şi Dobrogea sunt, la momentul actual, cu mult sub potenţialul real al zonei.
Amintim că europarlamentarul PDL a elaborat, la începutul lui 2011, un raport privind strategia europeană la Marea Neagră. Rezoluţia a fost adoptată, în unanimitate, în Comisia pentru Afaceri Externe a PE. Traian Ungureanu a precizat, vineri, că lucrul la strategia Mării Negre trebuie reluat. „Nu vreau să-l las pe Radu Mazăre să facă Marea Neagră mai neagră decât e”, a mai declarat, la Constanţa, deputatul european.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii