Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:06 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum a ajuns Robert Hofnăr în CA-ul spitalului Afacerile consilierului Marianei Mircea cu Spitalul Cernavodă (documente)

ro

09 Nov, 2010 00:00 4912 Marime text
cernavoda_-_mariana_mircea.jpgRobert Ştefan Hofnăr, consilier al primăriţei din Cernavodă, Mariana Mircea, a devenit membru în Consiliul de Administraţie al spitalului orăşenesc după ce a derulat relaţii comerciale cu unitatea sanitară prin firma sa, SC Energo Util Activ SRL

Având în vedere datele problemei, nu este exclus ca acesta să poată influenţa, prin deciziile luate în cadrul CA-ului, anumite hotărâri, mai ales că are de recuperat sume importante de la Spital, de pe facturi restante, în contextul în care unele zvonuri susţin deja această ipoteză. Contactat telefonic, Hofnăr nu a negat că ar fi avut afaceri cu spitalul, însă a menţionat că în prezent relaţiile comerciale s-au încheiat.

Surprizele în Primăria condusă de Mariana Mircea par să nu se sfârşească prea curând. După ce l-a avut coleg la PNL, pe vremea când Mariana Mircea era membră a acestui partid - Ştefan Hofnăr deţinând atunci funcţia de vicepreşedinte - cei doi au trecut împreună la PSD. Hofnăr a urmat-o pe Mariana în aceeaşi calitate politică, de vicepreşedinte. Zvonurile spun că primarul ar avea foarte mare încredere în Hofnăr, care nu i-ar fi numai consilier personal ci şi sfătuitor în afacerile pe care edilul din Cernavodă le derulează în calitatea sa publică.
Hofnăr a intrat în rândul funcţionărimii publice la începutul lunii iulie. Potrivit unor surse abilitate din cadrul Primăriei, acesta nu ar avea pregătire de specialitate astfel încât să îi poată fi consilier pe probleme administrative primăriţei din Cernavodă. Mai mult, se pare că abia în 2008 acesta şi-ar fi finalizat studiile liceale la seral, la Slobozia. Aceleaşi surse ne-au declarat că postul de consilier fusese scos la concurs pe 7 iunie şi că, încă de la această dată, Hofnăr se lăuda prin instituţie că el va fi mâna dreaptă a primăriţei. S-a dovedit, în urma concursului desfăşurat pe 14 iunie a.c., că Hofnăr a avut dreptate. De altfel, funcţia de consilier nu este singura pe care el o deţine. Acesta este şi administrator al Casei de Cultură din localitate, dar şi reprezentant al primăriţei în Consiliul de Administraţie al Spitalului încă din 15 iulie, după ce unitatea spitalicească a fost preluată în subordinea autorităţii locale, la sfârşitul lunii iunie a.c. În plus, în cadrul Primăriei, Hofnăr este şi secretar al Comisiei pentru învăţământ, sănătate, cultură, religii, protecţie socială, activităţi sportive şi agrement. cernavoda_-_spital_cernavoda.jpg

Ultima plată, pe 8 septembrie

Prin calitatea sa de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului Orăşenesc din Cernavodă, este logic faptul că Hofnăr ar putea influenţa anumite decizii care privesc unitatea spitalicească, inclusiv cele referitoare la recuperarea datoriilor pe care spitalul le are către firma al cărei administrator şi unic asociat este. Precizăm că la acest moment, Spitalul Cernavodă totalizează facturi restante către firma lui Hofnăr în valoare de 10.302,192 lei. Suma datorată membrului CA este pentru materialele de curăţenie şi alimentele pe care acesta, prin firma sa, le-a furnizat spitalului, de la începutul lui 2009 până în 25 iunie a.c.

Primul ordin de plată pentru SC Energo Activ Util SA, în contul furnizării de materiale de curăţenie pentru spital, a fost emisă pe 27 ianuarie 2009, iar ultimul pe 8 septembrie 2010.
Contactat telefonic, managerul Spitalului din Cernavodă, Gelu Coca, ne-a confirmat că Hofnăr, membru în CA-ul spitalului, a avut afaceri prin firma sa cu unitatea spitalicească, însă a precizat că în prezent acestea nu mai există.

Acelaşi lucru ni l-a confirmat şi cel în cauză, Robert Ştefan Hofnăr, afirmând că şi-a încetat raporturile comerciale cu spitalul la momentul în care a fost pus, din partea Primăriei, în CA-ul spitalului. "Aveam contracte încheiate cu fabrici de unde luam produsele la preţuri mai mici pentru contractul cu spitalul", ne-a spus Hofnăr, contrar informaţiilor furnizate de aceleaşi surse care spun că achiziţiile făcute de spital s-au făcut la preţuri foarte mari, comparativ cu alte oferte de pe piaţă.
Am încercat să luăm legătura şi cu primarul Mariana Mircea pentru a ne oferi mai multe lămuriri în legătură cu protejatul său, dar acesta nu a răspuns la telefon, deşi am încercat în repetate rânduri să o contactăm telefonic.

Soţia lui Hofnăr, angajată şi ea la Primărie

De altfel, Hofnăr nu este singurul membru al familiei sale angajat în Primăria condusă de Mariana Mircea. De pe site-ul Primăriei Cernavodă aflăm că şi soţia sa, Laura Emanuela Hofnăr, este pe statul de plată al administraţiei locale cernavodene. Ultima sa declaraţie de avere a fost completată pe 11 ianuarie 2010, iar în declaraţia de interese se precizează că este membră a sindicatului Primăriei din 2009. Societatea Energo Util Activ din Cernavodă a fost înfiinţată în 2008, singurul administrator şi asociat al firmei, numit pe 14 august 2008, fiind Robert Ştefan Hofnăr. Firma are ca obiect de activitate principal lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale. De observat că în 2009, comparativ cu 2008, cifrade afaceri a societăţii a explodat, crescând de cinci ori, mai exact atingând valoarea de 293.690 lei. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerţului, societatea nu avea obligaţii restante la bugetul de stat, iar din 21 august 2008 firma şi-a făcut un nou punct de lucru la Topalu. Societatea nu are, potrivit datelor de bilanţ pe 2009, niciun angajat. Ataşat, în ediţia online a cotidianului nostru, puteţi vizualiza ultima factură emisă de SC Energo Util Activ SRL pentru produsele furnizate spitalului orăşenesc din Cernavodă, factură datată 7 iulie 2010, dar şi datele referitoare la această firmă, furnizate de Registrul Comerţului, plus declaraţia de avere a soţiei lui Robert Ştefan Hofnăr.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • je 09 Nov, 2010 23:42 astea sunt gainarii ce fac astia doi. eu unul cred ca sunt limitati