Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crin Antonescu, liderul PNL, vrea „o Românie cu o economie puternică, un parteneriat strategic cu SUA puternic“

ro

19 May, 2014 00:00 1740 Marime text
Liderul PNL, Crin Antonescu, a pledat, în cadrul întâlnirii avute, în Statele Unite ale Americii, cu Robert Manogue, adjunct al asistentului Secretarului de Stat pentru afaceri economice şi comerciale, pentru creşterea dimensiunii economice a parteneriatului strategic bilateral. Preşedintele Partidului Naţional Liberal a subliniat că unul dintre obiectivele sale - pe care îl va susţine fie ca lider al celui mai mare partid de opoziţie, fie ca preşedinte al României - constă în întărirea parteneriatului strategic cu SUA, îndeosebi în ceea ce priveşte colaborarea economică.
În contextul discuţiei purtate la Departamentul de Stat, Crin Antonescu şi-a expus viziunea pe teme de interes comun, o atenţie deosebită fiind acordată parteneriatului transatlantic pentru comerţ şi investiţii, aflat încă în stadiul de negociere între SUA şi Uniunea Europeană. În această ordine de idei, trebuie menţionat că unul dintre cele mai ambiţioase proiecte la care se angajează UE şi Statele Unite ale Americii este cel privind crearea unui spaţiu comercial unic din Hawaii la Marea Neagră. Astfel, în opinia lui Crin Antonescu, peste un an, am putea avea un spaţiu comercial unic, ce poate duce la o creştere a economiei UE şi SUA estimată între 100 şi 120 de miliarde de dolari pentru fiecare dintre acestea, dar şi la milioane de locuri de muncă pe cele două maluri ale Atlanticului.
Din cauza faptului că, în România, acest acord şi posibilele sale efecte sunt încă prea puţin cunoscute, liderul liberal Crin Antonescu a anunţat că PNL îşi propune organizarea unei dezbateri pe această temă, cel mai probabil în luna septembrie. Evenimentul va aduce în prim-plan reprezentanţi ai mediului diplomatic, ai companiilor române şi americane şi din zona politică, pentru ca aceştia să îşi popularizeze opiniile pe marginea unui subiect atât de important inclusiv pentru cetăţenii români. În concluzie, Antonescu îşi doreşte „o Românie cu o economie puternică, un parteneriat strategic cu SUA puternic“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii