Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandantul Flotei, Rusmanica, trecut in rezerva

ro

04 Mar, 2009 03:30 4649 Marime text

Mircea_Rusmanica_01.jpgIeri, preşedintele Traian Băsescu a semnat mai multe decrete de înaintare în grad şi trecere în rezervă a mai multor gradaţi din Ministerul Apărării Naţionale.

Rusmanica_Mircea_02.jpgPrintre aceştia se află şi comandantul Flotei Maritime, Mircea Rusmănică, înaintat în gradul de contraamiral cu două stele, şi contraamiralul de flotilă, şef Resurse la Statul Major al Forţelor Navale, Victor Barbu, înaintat la gradul de viceamiral cu trei stele.
Comandorul Mircea Rusmănică (comandantul Centrului de Scafandri) a fost numit comandant al Flotei la 29 noiembrie 2006. Acesta a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân", Academia Militară, specialitatea Marină şi a urmat un curs postuniversitar de Conducere Strategică la Universitatea Naţională de Apărare. În străinătate a urmat cursul pentru scafandri de mare adâncime, la Genova, Italia, şi cursul pentru forţe multinaţionale, la Oberammergau, Germania. A îndeplinit funcţii (de la comandant serviciu de luptă până la comandant de navă) la bordul unor nave dragoare, comandant navă scafandri, şef de stat major şi comandant unitate scafandri de mare adâncime, şef de stat major de brigadă, şef de stat major şi comandant al Centrului de Scafandri.
Tot în noiembrie 2006, contraamiral de flotilă Victor Barbu, şef Resurse la Statul Major al Forţelor Navale, a fost numit în funcţia de şef al Direcţiei Organizare, Personal şi Mobilizare din Statul Major General.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Maria 04 Mar, 2009 19:37 Un om deosebit. Ii dorim pensie lunga, sanatate si multe bucurii. Sa traiti!