Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aspect de cârciumă şi geamuri sparte Cum arată sediile partidelor din Constanţa. Între decenţă şi nepăsare (galerie foto)

ro

10 Dec, 2013 00:00 2148 Marime text
Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat, în şedinţa din noiembrie, un proiect de hotărâre privind prelungirea unor contracte de închiriere pentru spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă. Este vorba despre 38 de astfel de spaţii, dintre care opt sunt sedii ale unor partide politice. Interesant este cum arată acestea. Ele sunt fie în stare impecabilă, fie au, de ceva vreme, geamurile sparte. Semn că nimeni n-a mai trecut pe-acolo. Cel mai interesant este însă sediul de partid care arată ca o... cârciumă.
 
Partidul Conservator (PC), Partidul Social Democrat (PSD), Partidul Democrat Liberal (PDL), Partidul Naţional Liberal (PNL), Partidul România Mare (PRM) şi Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD). Acestea sunt formaţiunile politice din Constanţa pentru sediile cărora administraţia publică locală a prelungit contractele de închiriere.
 
Geamuri sparte, dezinteres maxim
 
Din exterior, unele arată deplorabil. Este cazul sediului PSD din bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în suprafaţă de 123,53 metri pătraţi. Geamul sediului este spart de câteva săptămâni şi... „peticit”, nu tocmai ingenios, cu o bucată de carton. Probabil că problema nu reprezintă o prioritate pentru social democraţii constănţeni, de vreme ce aceştia din urmă nu prea folosesc acest sediu.
În aceeaşi situaţie se află sediul PDL din Alexandru Lăpuşneanu, în suprafaţă de 101,25 metri pătraţi. Spre deosebire însă de sediul PSD situat pe acelaşi bulevard, sediul Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa are geamurile sparte pe dimensiuni mari, astfel că oricine poate intra în imobil, fără prea mare efort. Ce-i drept, ar trebui să spargă şi al doilea rând de geamuri, dar chiar şi aşa, dezinteresul democrat liberalilor vizavi de acest sediu este evident, căci acesta arată aşa de câteva zile.
 
Ca o bodegă cu gratii
 
De departe, cel mai penibil sediu de partid este cel al PRM. Situat în strada Mercur, în suprafaţă de 72,11 metri pătraţi, sediul PRM este „accesorizat” cu gratii. Pe uşă figurează un program: „miercuri 10.00 - 12.00, sâmbătă 10.00 - 13.00”. Prin geam să întrevăd câteva măsuţe lipite între ele, cu feţe de masă, albe şi verzi, şi cu o scrumieră la mijloc. Adică aşa cum arăta, prin 1993, o cârciumă de cartier.
 
Liberalii ţin la imaginea lor
 
Sediul PC din bulevardul 1 Mai, în suprafaţă de 73,58 metri pătraţi, şi sediul PNŢCD situat în bulevardul Ferdinand, în suprafaţă de 340,37 metri pătraţi, nu sunt cu nimic ieşite din comun. Imobilele arată decent, fără geamuri sparte şi fără mese de bodegă. E drept, prin aceste sedii de partid conservatorii şi ţărăniştii nu calcă doar de Paşte şi de Crăciun.
Liberalii constănţeni se pot mândri cu cele mai arătoase sedii de partid. Asta pentru că imobilele în care funcţionează arată impecabil. Nu tu geamuri sparte, nu tu afişe vechi de când lumea, decolorate de soare şi de ploi. Este vorba despre sediul PNL din strada Vasile Pârvan, în suprafaţă de 170 metri pătraţi, şi de cel din bulevardul Ferdinand, de 340,37 metri pătraţi. Acesta din urmă are un aspect decent, atât în interior, cât şi în exterior.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii