Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A cerut-o de soţie la Paris Rugbystul Iulian Zapan şi Emona Filip se căsătoresc în weekend (galerie foto)

ro

11 Sep, 2015 00:00 5271 Marime text
Campion european în 2007, constănţeanul Iulian Zapan are parte, sâmbătă, de fericitul moment al căsătoriei. Puternicul pilier îşi va lega destinele, la Năvodari, de frumoasa Emona Filip, care a devenit sufletul său pereche în urmă cu patru ani.

După ce, la Năvodari, vor spune „Da!” în faţa ofiţerului de la Starea Civilă, iar apoi vor participa la ceremonialul religios de la Biserica „Buna Vestire“, Iulian (26 de ani) şi Emona (24 de ani) vor petrece alături de invitaţii lor la Complexul „Colonadelor“ din Constanţa. Tânăra pereche va fi cununată de soţii Andreea şi Constantin Dumitru, naşul fiind şi el rugbyst, fost coleg cu Iulian. Printre invitaţi se numără şi actuali sau foşti practicanţi ai sportului cu balonul oval, dar şi un fotbalist de la FC Viitorul.

Frumoasa poveste de dragoste dintre Iulian (în prezent, jucător la RCJ Farul Constanţa) şi Emona a început în urmă cu patru ani. S-au cunoscut prin intermediul unor prieteni comuni şi au constatat că au foarte multe în comun. O asemenea relaţie nu se putea materializa decât prin căsătorie, astfel că, sâmbătă, 12 septembrie, cei doi vor deveni soţ şi soţie. Iulian a dorit ca şi momentul în care îi va cere mâna comorii sale să fie unul deosebit, de care cei doi să-şi amintească toată viaţa, astfel că a plănuit în secret o vizită la Paris, Emonei spunându-i însă că vor merge în Belgia, la un prieten! Au plecat din Constanţa cu maşina, iar în Belgia, Iulian a schimbat macazul, trecând în Franţa. Ţinta era Parisul, oraşul iubirii şi al îndrăgostiţilor, ales de Iulian pentru a fi martor la jurămintele fierbinţi ale celor doi, care au pecetluit o dragoste eternă. A fost exact cum îşi dorea Emona. Întrebarea mult aşteptată la locul potrivit. Când i-a oferit inelul şi a întrebat-o dacă vrea să-i fie soţie, rugbystul a primit în dar cel mai frumos şi mai dulce „Da!“.

Prieten din copilărie cu fotbalistul Vlad Achim

Sâmbătă, la nuntă, Iulian şi Emona au invitat peste 200 de persoane, sportivul bucurându-se să aibă alături vechi prieteni din rugby, dar şi din fotbal. Printre reprezentanţii sportului cu balonul oval pe care i-a invitat se numără Cristian Munteanu, Alex Vâlcu, Bogdan Petreanu, Nicu Lascu, Andrei Drăgănel, Costică Gălean, Sterian Frangu (de la Constanţa), Andrei Filip, Ionuţ Voicu sau Valentin Ivan (de la Bucureşti). Iulian nu l-a uitat nici pe fotbalistul Vlad Achim, mijlocaş la FC Viitorul, cei doi fiind prieteni din copilărie, când locuiau în apartamente aflate în aceeaşi scară, la parterul unui bloc din Inel II.

Au botezat un băieţel

Anul trecut, Iulian şi Emona au avut marea plăcere şi bucurie de a fi naşi de botez, creştinând un nepoţel al rugbystului, copilaşul unuia dintre cei patru fraţi ai săi, Vali Zapan (37 de ani). Băieţelul a primit prenumele Ştefănuţ Iulian. „A fost plăcerea mea să îl botez şi să îmi poarte numele“, spune rugbystul, care este singurul dintre cei cinci fraţi din familia Zapan care face sport. Ştafeta a preluat-o însă un alt nepot de-al lui Iulian, care a practicat karate timp de 12 ani.

Naşul şi finul, în linia I

Iulian Zapan face rugby de la 12 ani, iar acesta este singurul sport căruia i s-a dedicat până acum. A început la clubul Cleopatra Mamaia, cu regretatul antrenor Nicuşor Dinu, după care a jucat la juniori la Farul - Cleopatra şi la Farul. La Farul - Cleopatra i-a avut antrenori pe Cristian Brănescu şi pe Marian Nache, cucerind un loc doi pe ţară şi două medalii de bronz. A fost promovat apoi la prima echipă a Farului, pentru care a jucat mai mulţi ani, iar în prima ligă a evoluat şi la CSM Bucureşti. Constănţeanul a jucat până acum numai pilier, fizicului său herculean (în prezent, la o înălţime de 1,87 metri, Iulian are 126 de kilograme) ajutându-l mult. Zapan are şi meciuri internaţionale cu Lupii Bucureşti, dar trofeul său de căpătâi este titlul de campion european cucerit cu echipa Under-19 a României în 2007, la întrecerea continentală desfăşurată în Belgia. De asemenea, la Campionatul Mondial din Chile, Iulian s-a numărat printre tricolorii U-20 care au ocupat locul patru. La Naţională, dar şi la CSM Bucureşti, constănţeanul a fost coleg în linia I cu cel care-i va deveni naş, Constantin Dumitru, şi el pilier.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii