Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul local Gabriel Candindatu, socru mare Fostul fotbalist al Farului Cristian Candindatu se însoară (galerie foto)

ro

13 Aug, 2015 00:00 3781 Marime text

Duminică, 16 august, este ziua cea mare pentru tinerii Cristian Ionuţ Candindatu şi Oana Emilia Brînză, care vor spune „Da!“ în faţa ofiţerului de stare civilă.

Fost fotbalist la clubul Farul Constanţa, Cristian Ionuţ Candindatu (28 de ani) şi-a găsit sufletul pereche. Cea care i-a furat inima este Oana Emilia Brînză (27 de ani). Cei doi alcătuiesc un cuplu de numai şase luni, însă par că sunt împreună de când lumea, aşa de mult se iubesc şi atât de bine le este unul cu altul. Au fost uniţi de o dragoste la prima vedere şi vor să-şi petreacă restul vieţii împreună, în fericire.

În urmă cu jumătate de an, Cristian Ionuţ (care este fiul consilierului local municipal Gabriel Candindatu) şi Oana Emilia s-au întâlnit întâmplător în Constanţa, iar vigilentul şi experimentatul Cupidon, care se pricepe atât de bine la oameni, şi-a dat seama imediat că are de a face cu perechea potrivită. Astfel că, plin de înfrigurare, şi-a încordat arcul şi a trimis săgeţile iubirii către cele două inimi. Strădania sa a dat roade, iar de atunci, zi de zi, cei doi tineri simt că plutesc, atât de mare e dragostea lor. Duminică, 16 august, îşi vor uni destinele la Starea Civilă din Constanţa. Va fi un eveniment mai restrâns, la care vor participa doar membri ai familiei şi prieteni apropiaţi, urmând ca ceremonialul religios şi petrecerea cea mare să se desfăşoare în toamna anului viitor. Naşii tânărului cuplu vor fi soţii Cristian şi Izabela Cristina Jieanu, prieteni foarte buni cu cei doi.

Petre Grigoraş l-a chemat la echipa mare

Cristian Ionuţ Candindatu a început fotbalul la 12 ani, la FC Farul, făcând parte din grupa de juniori născuţi în anul 1987, antrenată de regretatul Sevastian Iovănescu. Cristian, care juca fundaş central sau fundaş dreapta, a lucrat la juniori, dar puţin, şi cu tehnicianul Constantin Mareş, pentru ca apoi, la Farul II, în Divizia C, să fie pregătit de Vasile Mănăilă, Constantin Gârjoabă sau Lucian Marinof. Apărătorul a făcut pregătire şi cu echipa mare a Farului, pe timpul lui Petre Grigoraş. La grupa 1987, era coleg cu fotbalişti precum Vasilică Păcuraru (perechea sa din centrul defensivei echipei), Marius Soare, Ionuţ Larie, Cornel Ciobanu, Alexandru Răuţă, Ionuţ Monea, Claudiu Moraru, Răzvan Drăgan, Costin Stavrositu, Robert Voiculescu, Cosmin Ungureanu, Radu Neguţu sau Ionuţ Toma.

Aproape de finala Campionatului Naţional

Cristian Ionuţ a fost chemat şi la lotul naţional al categoriei sale de vârstă, pregătit pe atunci de Gheorghe Cristoloveanu. Candindatu nu a fost singurul fotbalist convocat de la grupa 1987 a Farului (au mai mers şi Păcuraru, Soare, Larie sau Răuţă), iar la selecţionată era şi Alexandru Tudose, de la Oţelul Galaţi. Cristian Ionuţ îşi aduce aminte cu plăcere de rezultatele de la echipa de juniori în care juca la Farul. „Alcătuiam o formaţie foarte bună, dar ne înţelegeam foarte bine şi în afara terenului. Eram o adevărată familie. Am ocupat locul trei pe ţară, fiind la câteva minute de finală, Steaua învingându-ne cu 2-1 în meciul decisiv al turneului semifinal de la Constanţa (n.r. Farul a condus cu 1-0, după golul lu Marius Soare). Cu un egal, ne calificam în ultimul act, în care întâlneam Dinamo, la Bucureşti“, povesteşte fostul jucător.

Este în anul doi la master

Cariera sa de fotbalist nu a fost însă una lungă. După ce a încheiat junioratul, a mai evoluat la Oil Terminal Constanţa şi, o perioadă scurtă, la Cernavodă, după care a decis să renunţe la fotbal, la doar 20 de ani, îndreptându-se spre alte domenii. A urmat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, iar în acest moment este în anul doi de master (în acelaşi domeniu). De microbul fotbalului nu a scăpat însă, astfel că plănuieşte să preia, ca antrenor, o grupă de copii. Viitoarea soţie a lui Cristian Ionuţ a făcut şi ea sport (handbal), însă pentru scurt timp şi la nivel amator. Cristian Ionuţ are un frate mai mare, Bogdan, care nu a făcut însă sport.

Familia naşilor e una de sportivi

Familia naşilor e ancorată bine în sport. Naşul (41 de ani) e fost jucător de rugby, iar în prezent face Karate Kyokushin (de întreţinere), la Oyama Karate Constanţa. Naşa (40 de ani) a practicat volei şi karate, iar fiul, Andrei (16 ani), e sportiv activ, karateka la clubul Oyama, unde e pregătit de Marius Burlacu şi Lidia Dobrin. Anterior, Andrei a făcut însă volei la CVM Tomis Constanţa, lucrând cu antrenori precum Iulian Rădulescu şi Răzvan Parpală şi având două titluri de campion naţional. Naşul Cristian Jieanu a jucat rugby până în 1996. A început sportul cu balonul oval la Şcoala Sportivă numărul 2 din Constanţa, cu antrenorii Dumitru Bucur şi Emil Dumitrescu, după care a mai evoluat la CFR Constanţa şi la Farul (juniori). Cristian juca pilier dreapta, iar printre foştii săi colegi de echipă se numără Dan Chelaru (cu care a făcut şi armata), Ionuţ Marian Lungu sau Bebe Gavari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii