Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Va fi sau nu sabotat Bacalaureatul la Constanţa?

ro

06 Jun, 2014 00:00 2851 Marime text
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat faptul că examenul de Bacalaureat „este în pericol, deoarece tot mai multe cadre didactice, din toată ţara, refuză să facă parte din comisiile de examen, deoarece sunt plătite cu sume derizorii, iar responsabilitatea este foarte mare“. Întrebat dacă are semnale în acest sens şi din partea profesorilor constănţeni, prof. Mitică Iosif, preşedintele Sindicatul Liber al Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar (SLSIP) Constanţa, a declarat: „Fiecare profesor e liber să decidă dacă acceptă sau refuză să participe la examen“. Cristina Ivan, purtătorul de cuvânt al ISJ Constanţa, a spus că probele orale ale Bacalaureatului, care încep săptămâna viitoare, se vor desfăşura în 51 de centre, fără nicio problemă de ordin organizatoric: „Comisiile sunt deja formate, iar ISJ a semnat şi deciziile. Cât priveşte probele scrise, încă nu au început înscrierile“.
 
Ce spune FSLI
 
Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a transmis, printr-un comunicat de presă, că primeşte zilnic semnale de la liderii sindicatelor afiliate. Aceştia atenţionează că tot mai multe cadre didactice susţin că nu mai doresc să facă parte din comisiile de Bacalaureat, considerându-se umilite de faptul că sumele primite ca supraveghetori şi evaluatori sunt foarte mici, în condiţiile în care este foarte mare responsabilitatea acestor funcţii. Astfel, FSLI cere Guvernului să găsească o soluţie pentru suplimentarea sumelor acordate cadrelor didactice din comisiile de Bacalaureat. De asemenea, conducerea FSLI susţine că un alt motiv de nemulţumire este legat de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obţinute prin sentinţe judecătoreşti: „Solicităm luarea măsurilor care se impun pentru plata integrală a drepturilor salariale câştigate în instanţă, aferente trimestrelor I şi II ale anului 2014. Altfel, riscăm să nu avem cu cine susţine acest examen important din viaţa copiilor noştri“.
Pentru o zi de supraveghere la Bac, un profesor este plătit cu 19 lei, iar pentru o lucrare corectată, „răsplata“ este de 3 lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii