Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevi din Constanţa, pe podiumul Olimpiadei Naţionale de Chimie

ro

27 Apr, 2017 00:00 15708 Marime text
Cea de-a 51-a ediţie a Olimpiadei Naţionale de Chimie a adus judeţului Constanţa mai multe premii. Competiţia, la care au participat 366 de elevi din toate judeţele ţării, a avut loc între 19 şi 24 aprilie, la Târgovişte. Olimpiada a cuprins două probe consecutive: o probă teoretică şi una practică. În cea de-a treia zi a urmat şi proba de baraj pentru constituirea lotului lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Chimie. La Olimpiada Naţională de Chimie de la Târgovişte, judeţul Constanţa a fost reprezentat de 20 elevi din clasele VIII - XII.
 
Elevul Paul Haidu-Gerea, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, a obţinut premiul I, premiul special pentru cea mai bună lucrare teoretică a olimpiadei şi premiul special pentru cea mai bună lucrare practică. Dan Mircea Neagoe, tot de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, a obţinut premiul III, iar Calila HakanMihai Todosia şi Darius Mardaru au fost răsplătiţi cu menţiuni. Mirciştii Paul Haidu-Gerea, Calila Hakan şi Dan Mircea Neagoe s-au calificat în lotul lărgit pentru Olimpiada Internaţională de Chimie. Elevii din Constanţa au fost îndrumaţi şi coordonaţi de profesorii: Monica Dumitru, Doina Bălaşa, Gabriela Dumitrache, Grigore Dalia, Simion Luminiţa, Mertic Florina, Jenica Calenic, Carmen Zaharia şi Gina Tone.
 
Precizăm că Dan Mircea Neagoe, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, a fost elevul Şcolii Gimnaziale nr. 16, elevul obţinând şi în clasa a VIII-a medalie de bronz în Argentina, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori, sub îndrumarea profesorilor Gina Tone, Elena Nicolae, Mirela Calpacenco şi Neriman Geli.
 
„Felicitări olimpicilor participanţi, celor care au obţinut premii şi menţiuni şi tuturor cadrelor didactice care au contribuit la pregătirea lor pentru performanţă!“, a transmis Gina Tone, directorul Şcolii Gimnaziale „Marin Ionescu Dobrogianu“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii